De goede voornemens!

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Een nieuw jaar en wat willen we samen bereiken? Een klein rondje langs ‘de velden’:

Rik van Schijndel -teammanager Dukes 2 – “de spelers willen kampioen worden en er zoveel mogelijk aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Om kampioen te worden zal je bijna alles moeten winnen”.
Trainer en coach Joost Kuppens omschreef de goede voornemens als volgt: De emoties onder controle houden en daardoor met focus blijven rugbyen. Commitment tonen: komen trainen en tot het gaatje gaan.
Dukes 2 start op de derde plaats in de cup poule van de tweede klasse zuid. De nummer 1 promoveert naar de eerste klasse. Hier staat de stand. Komende zondag beginnen ze de strijd voor promotie om 15:00 uur aan de Limietlaan tegen RC Eindhoven.

Ook Dukes 3 staat ook op de derde plaats, maar in de plate poule van de tweede klasse noord. Zij gaan dus tegen degradatie strijden. Het goede voornemen volgens captain Roy Timmer? “Handhaven is het belangrijkste. Liefst in de top drie van deze poule”. Komende zondag speelt ook Dukes 3 haar eerste wedstrijd thuis. Tegenstander is RC DIOK 3.

En wat zijn de goede voornemens van The Dukes Dames? Lisa van Helvoort, een van de teammanagers: “Afgelopen jaar is er veel veranderd en gebeurd voor het team. We zijn van een naar twee teams gegroeid en inmiddels hebben we drie coaches die een stevige basis vormen om op te kunnen bouwen. Het groeien van een naar twee teams zorgt ervoor dat op dit moment meer dames op hun eigen niveau kunnen rugbyen. Met het eerste team wordt er meer gekeken naar presteren op niveau. De dames in het tweede team krijgen de kans om veel speelminuten te maken en zich het spelletje eigen te maken. In 2020 hopen we deze ontwikkelingen door te zetten; nog meer dames (!) die gaan rugbyen, persoonlijke ontwikkeling voor iedereen in het team (elk op haar eigen niveau) en niet onbelangrijk: de gezelligheid en hechtheid binnen het team behouden!”

Dukes Dames 1 blijft in de eerste klasse en gaat uitkomen tegen RC Delft, Cas, RC Tilburg, de Lady Wasps en de Bredase RC. Dukes Dames 2 is op 1 december al gestart in de derde klasse. Eerste thuiswedstrijden zijn op 19 januari tegen het cluster Breda, Eemland en Maastricht – voor Dames 2 – en Dames 1 tegen Cas RC.

Dukes 4 wil  volgens Douwe Roest “meer wedstrijden winnen in 2020” in de Plate poule van de vierde klasse zuid. Op zondag 19 januari nemen zij het daarvoor thuis op tegen The Purple Pigs 2.

Dukes 1 gaat in 2020 – volgens trainer coach Richard van den Broek en team manager Leo Swart – voor een combinatie van het, zowel sportief als qua team-building, doorontwikkelen van het jonge en talentvolle team. Daarbij is het de ambitie om dit seizoen de Trophy te winnen zich volgend seizoen te kwalificeren voor de kampioenspoule.

En als je dan bovenstaande goed gelezen hebt dan starten we dit jaar met twee ‘super Sunday’s’:

  • 11 januari spelen Dukes 3 en – daarna – 2 thuis tegen RC DIOK en RC Eindhoven;
  • 18 januari hebben we de thuiswedstrijden van Dukes 4 en beide Damesteams in de aanbieding.

Nog steeds gratis toegankelijk en te bekijken op de wal, langs de lijn, vanaf het terras of – voor de kleumers – vanuit het clubhuis.

Het bestuur heeft als wens “dat we allemaal blijven werken aan de band of brothers”. Nou daarmee is uw DigiDukes redactie het hartstikke eens. Allemaal handen uit de mouwen mensen en doe dat stapje extra. Daarom zien wij ook in 2020 jullie foto’s, verslagjes, mailtjes, appjes, posters, kaarten en al dat andere weer tegemoet!

Voor nu wensen we iedereen veel geluk en gezondheid.
Oh ja; Mis je hierboven de voornemens van een competitieteam? We hebben er wel naar gevraagd, maar niets ontvangen.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.