Het “Drieluik”

Het “Drieluik”

Het is u misschien ontgaan, maar onze junioren draaien een topseizoen. Junioren 1 mag volgende week op “examen” in Amsterdam. Op het spel staat de landstitel voor U16. Maar ook junioren 2 stond aan het begin van dit weekend aan het begin van een zware klus met drie uitwedstrijden in het verschiet! Met als “hoofdprijs” het winnen van de Shield in poule D. Breda uit, Aken uit en Maastricht uit. Deze drie wedstrijden moeten allemaal gewonnen worden voor de hoofdprijs!

Afgelopen weekend, respectievelijk 13 en 14 april, dus Breda en Aken tackelen.

Eerst Breda op een prachtige zonnige zaterdag. Breda kwam met een zeer sterk team aan de start, met veel fysiek geweld en grote jongens en meiden in het hele veld. In het begin van het seizoen hadden we het dan vaak zwaar. Moeite om die grote sterke man meteen neer te halen en te vaak liepen ze dan door 3 of 4 tackles heen met als resultaat dat we heel veel terrein verloren. Gelukkig hebben we veel aandacht besteed aan “fire defense” en de “dubbele tackle”. En dat levert resultaat. Grote gasten komen niet meer zo ver door onze verdediging heen waardoor wij de kans krijgen om ons eigen spel te spelen. En dat is de ruimte zoeken en de bal levend houden. In de eerste helft viel dat nog niet mee, ook omdat we niet “aan” stonden. Maar de 2e helft was een genot om naar te kijken. Een team dat keihard werkte, de ruimtes benutte en via de wing weet te scoren. Natuurlijk zijn er kleine foutjes en natuurlijk gaat niet alles goed, maar als je dat samen, als één team en voor elkaar oplost, dan gebeurt er iets speciaals. Mooie tries, zware pot, keihard geknokt, einduitslag 20-33. “One down, two to go!”.

En dan op zondag. 1,5 uur reizen om op wederom een zonnige dag een mooie pot rugby te spelen. In Aken worden we goed ontvangen. De spelers hebben er wederom zin in en na een goede warming up begint het spel. Ook Aken kiest ervoor om te spelen op kracht en fysiek overwicht. Maar ook dit keer staat het defensief als een huis en wordt het eigenlijk een herhaling van de zetten van zaterdag. We weten al snel 2 maal te scoren via de buitenkanten. Op diezelfde buitenkant ligt ook onze zwakte. We staan niet altijd goed opgesteld waardoor we heel veel ruimte weggaven. Dit keer zijn we er gelukkig goed mee weggekomen. Aken was niet in staat om de overlap die ze hadden te benutten. In de 2e helft gaan beide teams iets meer op de kick (de bal over de defensie heen trappen) spelen. Waar Aken niet in staat is om dit goed uit te voeren omdat onze fullback ongelofelijk goed staat te spelen, hebben wij met deze manier van druk zetten veel meer success. Hoge kicks in het achterveld worden gevolgd door snelle sprints van onze spelers die meteen volle druk op de tegenstander zetten. We weten een aantal keer mooi te scoren. Via open spel over de wings en soms door met slimmigheidjes in de “twenty two” onze voorwaartsen te lanceren. Twee slordigheidjes zorgen ervoor dat ook Aken er een paar keer uit kan komen en twee maal kan scoren. De coach van Aken complimenteerde ons: “Als je met je 2e team deze kwaliteit neer kan zetten, dan heb je het als club echt heel goed voor mekaar”. Na de heerlijke chilisoep met broodje tevreden huiswaarts. Wederom onverzettelijkheid gecombineerd met skills en open spel resulterend in een mooie einduitslag: 12-50. “Two down, one to go!”

20 April staat dus met joekels van hoofdletters in onze agenda’s. Junioren 1 speelt een finale tegen Haagsche in Amsterdam in het nationale rugbystadion en junioren 2 speelt hun “do or die” wedstrijd tegen de Mamba’s in Maastricht. Pakken we de dubbel volgende week? Het zou een prachtig resultaat zijn van een seizoen waarin iedere junioren speler een hele mooie progressie heeft laten zien.

Nog 2x heel scherp trainen deze week en dan is het zover……. Komt allen kijken!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!