Geschiedenis van The Dukes

Geschiedenis van The Dukes

Rugbyclub The Dukes is opgericht in ‘s-Hertogenbosch in februari 1974. Reeds na twee seizoenen speelden we met twee teams in de seniorencompetitie en werd met jeugdteams begonnen. In de loop der jaren promoveerde het eerste team naar hogere klassen, resulterend in promotie naar de Ereklasse. De laatste keer in 2006. Inmiddels zijn in alle jeugd categorieën teams vertegenwoordigd, zijn er vier heren en twee dame seniorenteams actief binnen de club.

De overweldigende hoeveelheid bekers in onze prijzenkast getuigen van de vele successen door senioren en jeugdteams behaald in de afgelopen 48 jaar. Met als hoogtepunten in het seizoen 2007-2008 de landskampioenschaptitel, de Beker en het Nederlandse kampioenschap 7’s.

De honderden clubschildjes van bezoekende buitenlandse clubs bewijzen onze intensieve buitenlandse contacten.

In 2013 hebben we, na jaren overleg met de gemeente, een nieuw clubhuis in gebruik mogen nemen, passend binnen het stadpark en de naast het veld gelegen stadswal in het hart van ‘s-Hertogenbosch. Ruime kleedkamers in de kelder en een moderne kantine en keuken op de begane grond zorgen er voor dat we met onze, nog steeds groeiende ledenaantal, een eigentijds “rugbythuis” hebben. Ook het veld heeft in de afgelopen jaren een metamorfose doorgemaakt. Het oude ‘gras’-veld is vervangen door een speciaal voor rugby ontwikkeld kunstgrasveld.

Om de doorgroeimogelijkheden van onze jeugd niet te belemmeren maken we slechts selectief gebruik van het aanbod buitenlandse spelers: een beperkt groepje gemotiveerde en talentvolle buitenlanders vindt binnen de spelersgroep een warm welkom.

Het is de zorg van het bestuur een financieel gezonde, brede, open rugbyclub te behouden waarin voor de selectiespelers het hoogste niveau mogelijk is.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!