Benjamins voldoen aan verwachtingen nieuwe voorzitter

Benjamins voldoen aan verwachtingen nieuwe voorzitter

Het was natuurlijk een scherpe opmerking van de nieuwe voorzitter van onze club in zijn openingsspeech: naast plezier en ontwikkeling moesten er ook prijzen gepakt worden onder zijn leiderschap.

Niet alleen bij de senioren, maar ook bij de CJC jeugd. Nu is zo’n ambitie natuurlijk niet iets wat in een week of twee tot bloei komt, daar moet je voor zaaien, voor zorgen en dan kan je op den duur oogsten.

Nu zijn de Benjamins niet zo van het prijzen pakken. En dat hoeft ook helemaal niet. De benjamins zijn aan het zaaien, aan het groeien en aan het ontwikkelen. Ze zijn bezig met een lange termijn planning om later bij de CJC en de senioren die prijzen te kunnen pakken. Of gewoon gezellig met hun maatjes te rugbyen. Die keuze mogen ze later maken. Ze nu willen vooral één team zijn: Voor elkaar willen werken, plezier maken en vlammen in het veld.

Dit betekent echter niet dat ze niet willen winnen. Tijdens de wedstrijden halen ze alles uit zichzelf en proberen ze zelfs nog wat elementen toe te passen die voorbij zijn gekomen in de trainingen. Dit lieten de twee Benjamins teams in Den Haag zien tijdens een drietal oefenwedstrijden tegen de Haagsche en Voorburgse Rugby Clubs. Het klapte er flink op. En het was genieten.

Het andere Benjamin team was in Etten-Leur om daar tijden hun pre-paas toernooi hetzelfde te doen. Maar toen stonden daar opeens een paar prijzen klaar voor de top 3. En dan hoef je natuurlijk niet veel anders te doen dan je altijd doet: hard werken voor elkaar en creatief mét elkaar. En dan neem je natuurlijk gewoon een prijs mee naar huis. Zo lastig is dat allemaal niet. Voorzitter ook weer blij.

Door: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!