Dukes meiden in Regioteam

12 Dukes meiden in Regioteam U12 Zuid

Op 22 en 23 maart spelen de U14 en U16 teams van de Dutch Girls in Den Haag en in het NRCA stadion in Amsterdam tegen Terenure RFC uit Ierland. Bij de Dutch Girls zitten een aantal zeer sterke Dukes meiden van de Cubs en Junioren.

Deze Ierse club komt ook nog met een U12 team en om ze goede tegenstand te bieden hebben The Dukes en Wasps (Nijmegen) besloten om een selectie te maken van 16 meiden uit de mini’s en cubs: Regioteam Meiden U12 Zuid aka ‘The Singing Duchesses’. Dit team had afgelopen week een eerste kennismakingstraining en lunch op het prachtige rugby complex van de Wasps in Nijmegen (zie foto’s).

Ook in de regio’s Oost en West is er een meiden team U12 samengebracht. Het Regio West team zal vrijdag in Den Haag tegen Terenure RFC spelen en onze meiden bij Regio Zuid op zaterdag 23 maart in Amsterdam.

Aanstaande zondag – 17 maart – zullen de drie regio meiden teams (Zuid, West en Oost), als opwarmer voor deze internationale wedstrijden, met elkaar trainen en tegen elkaar spelen op het veld van The Dukes. Mocht je de toekomst van het Nederlands meiden- en damesrugby willen zien, kom dan zondag tussen 10 en 12 uur naar de Limietlaan in Den Bosch.

Door: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!