Jeugd sluit seizoen extra goed af

Jeugd sluit seizoen extra goed af

Traditioneel gezien is de afsluiting natuurlijk een dag van awards, diploma’s en een heerlijke barbecue. Maar wat niet vergeten mag worden is de jaarlijkse spelmiddag. Voor de afsluiting van dit jaar en door de wedstrijd van de “Dutch Barbarians” vs “Nederlandse Studenten” werd deze spelmiddag verplaatst naar de ochtend. Onze jeugd kon daarom al vanaf de ochtend genieten van de afsluiting van het seizoen 2022-2023.

Het was weer goed te zien dat het met de betrokkenheid van onze jeugd en hun ouders wel goed zit. Tientallen ouders hadden zich wederom aangemeld om zich in te zetten voor de toekomst van onze club. Bardienst, spelbegeleiders en opbouwers; vele handen maken licht werk. Ook vanuit de Colts en Junioren was er, ondanks de grote groep in Heidelberg, veel enthousiasme en een grote opkomst om het voortouw te nemen in de groepen en tijdens de spellen. Dukes Colts en Junioren die een hele dag rondsjouwen met een paar Guppen, Turven of Benjamins op hun schouders is toch een van de mooiste beelden op ons rugbyveld. De club, de jeugd, zorgt voor elkaar: Band of Brothers & Sisters. Vol trots en met kippenvel keken de oudere leden van onze club toe en zagen dat het goed was.

Nadat de groepen gevormd waren van gemixte spelers uit alle leeftijdscategorieën startte bijna precies op tijd de eerste spellen. Onder andere stonden er weer touwtrekken, spijkerbroek hangen, boter-kaas-eieren-XL, de kliko-race en een stormbaan op het programma. Een van de andere hoogtepunten was weer het fameuze “ei-koppen” onder leiding van Dirk en Ronald. Dankzij de connecties van Maurits waren er weer ruim voldoende eieren beschikbaar om te koppen al zouden sommigen nu nog aan het koppen zijn geweest als de voorraad onuitputtelijk was geweest.

Na de spellen werd er nog een groepsfoto gemaakt en ook nog eens honderden verse en warme worstenbroodjes het veld op gereden door GTBM-coördinator Lenneke. En werden de diploma’s uitgereikt aan spelers en trainers, teammanagers, coördinatoren, ouders en spelers bedankt voor weer een fantastisch seizoen.

Dankzij wederom een gulle bijdrage van onze Club van 100 werden alle jeugdleden van Guppen tot en met de Colts op het einde van de ochtend getrakteerd op een heerlijk ijsje.

De afsluiting van seizoen 2022-2023 was goed begonnen en het seizoen was fantastisch geëindigd. Vol van een prachtig seizoen komen we allen even op adem en laden we weer op voor weer een fantastisch seizoen met de Jeugd van The Dukes.

Nog een laatste saluut aan de tweedejaars Colts: we gaan jullie missen gasten. Dank aan alles wat jullie onze jeugd gegeven hebben en al het goeds bij de senioren! We hopen jullie snel weer te zien bij Dukes 4, Dukes 3, Dukes Espoirs of zelfs in Dukes 1.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!