4×11 Benjamins vieren pre-carnaval

4×11 Benjamins vieren pre-carnaval

Nog een paar dagen te gaan en dan kunnen de Benjamins van The Dukes zich onderdompelen in het Brabantse Carnaval of natuurlijk genieten van de wintersport of andere dingen waar mensen van boven de rivieren van houden. Maar eerst hadden ze nog een mooi Brabants TBM toernooi voor de boeg in Etten-Leur of, zoals ze komende week heten, Stijlorenrijk. Mocht je meer willen weten over de herkomst van de naam Stijloren dan verwijzen wij u graag door naar de FAQ pagina van hun website.

De Bossche Benjamins, of “Oeteldonkse Onder 11”, waren tot zaterdagochtend nog niet echt bezig met het feest der feesten, maar toen ze uit hun ouderlijke auto’s stapten tussen de geluidswal van de A58 en de klimaatneutrale venixwijk van Etten-Leur galmde de carnavals muziek al over de velden. Na een acclimatisatie periode van exact 11 seconden begonnen de Benjamins zich langzaam thuis te voelen tussen de combinatie van west-Brabantse carnavalsmuziek, Happy Hardcore en après-ski deuntjes. Maar ze kwamen natuurlijk voor serieus rugby en lieten zich absoluut niet afleiden.

Na alle gezelligheid van de gezamenlijke warming-up splitsten de 44 geselecteerde en fitte Benjamins zich op in 4 teams van ieder 11 gelijkwaardige rugby machines. Ieder team had de beschikking over alle ‘wapens’ die nodig zijn om een wedstrijd naar je toe te trekken: snelheid, discipline, kracht, techniek, doorzettingsvermogen, respect en natuurlijk een paar goede dancing-moves voor tijdens de dode spelmomenten. Alle spelers wisten het beste in zichzelf naar boven te halen en daarmee hun team vooruit te helpen, of in ieder geval hun teamgenoten en meegereisde toeschouwers te vermaken. Wederom hulde voor de vooruitgang van de Benjamins, want het was zeker niet alleen maar dansen en lachen aan de Kempenerrandweg, er werd serieus hard getackeld, bliksemsnelle support gegeven, goed overgespeeld en, met splijtende line-breaks, hele mooie try’s gemaakt. De trainingen van de laatste weken op snelheid en hardheid werpen hun vruchten af. Dus geen zorgen: De toekomst van The Dukes is veilig en kijkend naar de losse hupjes is de toekomst van Oeteldonk dat ook.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!