Mini’s overweldigend in Middelburg

Mini’s overweldigend in Middelburg

De kerstdiners en de oliebollen zijn er al weer een tijdje afgetraind door de Mini’s, ze mogen weer de wei in voor echte wedstrijden. Zaterdag 14 januari ging een afvaardiging van de Mini’s van The Dukes naar de rugbywei van EZRC Oemoemenoe in Middelburg.

In de regen, vertrok ruim voor half 8 in de ochtend de stoet richting Zeeland. Daar bleek dat het niet alleen stevig doorregende, maar ook nog eens lekker doorwaaide. De velden lagen er dermate bij dat ze weinig konden verdragen van noppenschoenen in combinatie met de regen. Maar gelukkig kon en mocht er op gerugbyd worden. Na de voorbereidingen van coaches (veel warme koffie en thee) en de spelers (regenjasjes, windjacks en thermokleding onder het Dukes-shirt) gingen het hek open voor de youngsters. Een gezamenlijke warming-up, kring en yell, de wedstrijden konden beginnen.

En wat deed de Bossche afvaardiging het fantastisch deze zaterdag. Weersinvloeden kregen geen vat op de Bossche Mini’s. Het drassige en modderige veld zorgde er alleen voor, dat de Mini’s hun conditie goed op peil brachten. De tegenstanders uit Goes, Roosendaal/Dordrecht en het plaatselijke Middelburg kregen ondanks hun grote inzet en passie een masterclass in tackelen, ruck opzetten, off-loads verzorgen, in de lijn spelen en scrummen. Binnen no-time waren de Mini’s qua uiterlijk door het goede tackel -en grondwerk veranderd in echte krijgers, inclusief de oorlogsstrepen. Iedereen van top tot teen lekker onder de modder, op 1 na. De wel aanwezige full-back had weinig te doen deze ochtend, en kon zijn shirt s’avonds weer ongewassen terug in de kast leggen. Door het sterke spel kwam geen tegenstander met ovale bal binnen 10 meter van de trylijn van de Mini’s en liet de full back werkeloos. Na afloop waren de velden door het harde werken en sterke grondwerk van de Mini’s behoorlijk omgeploegd.

Een mooie ochtend voor de Mini’s. Goed kunnen spelen onder deze condities is niet altijd voor iedereen weggelegd. Belangrijker is echter het harde werken met en voor elkaar als één team. En daarnaast de saamhorigheid, kameraadschap, discipline en respect die de Mini’s aan/naar elkaar, tegenstander, en scheidsrechter gaven in de omstandigheden van weer en veld. Dat is de grote winst als team.

Gelukkig zien de trainers dat er nog verbeterpunten zijn bij de groep. Daar trainen ze de komende week op, om daar op zaterdag 21 januari in Roosendaal de vruchten van te plukken. Kick of 10:00 uur. Tot dan!

Auteur: Tim Hoogendoorn

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!