Benjamins strijden in Middelburgse Modder

Benjamins strijden in Middelburgse Modder

Zoals in iedere veldsport is er altijd een discussie over kunstgras of echt gras. En natuurlijk helemaal bij een traditie-sport zoals rugby. Dit weekend waren de weergoden weer aan het genieten van deze discussie langs de zijlijnen. op kunstgras kan (bijna) altijd gespeeld worden en het is (bijna) niet kapot te krijgen, maar een beetje old-skool rugby in de modder is natuurlijk ook heerlijk. 

Helaas moesten twee Benjamin teams van The Dukes teleurgesteld worden door het gebrek aan kunstgras en de liefde voor echt gras. De rugbyclub in Breda wilde graag hun drijfnatte velden nog een beetje in leven houden voor de tweede helft van het seizoen en bliezen hun TBM toernooi af. Deze teams konden uiteraard wel trainen op het kunstgras aan de Limietlaan. Gezellig, maar toch jammer. 

De andere twee Benjamin teams hadden gekozen voor een toernooi bij Oemoemenoe in Middelburg. Natuurlijk een stukje verder rijden, maar het geluk was aan hun zijde: daar mocht het toernooi wel doorgaan. Het hoge management van de club uit de Zeeuwse hoofdstad had gekeken naar de velden, naar het weerbericht en nogmaals naar de velden. Ook daar wilden ze het hoofdveld sparen, maar er was nog genoeg ruimte op (water)veld twee en drie om tientallen Turven, Benjamins en Mini’s uit Zuid-West Nederland kennis te laten maken met een potje rugby in de Zeeuwse klei. Veel water en een beetje gras. 

De Bossche Benjamins waren, zoals vaker, aan het begin van de warming-up niet heel enthousiast om hun handen vies te maken. Maar al snel hadden ze door dat er geen optie was op schoon te blijven. Na een paar goede duikelingen in de modder waren ze klaar voor de eerste wedstrijden. Wedstrijden die gekenmerkt werden door modder, regen, regen ,modder en nog meer regen. Als toeschouwer moest je heel goed kunnen kijken tussen de druppels en heel goed kunnen blijven staan in de drek, maar als je dat voor elkaar kreeg zag je prachtige acties. Het leek wel of de omstandigheden het beste in de Benjamins naar boven haalde. Heerlijke glijdende tackles en solide rucks. Snelle side-steps en pareltjes van try’s. Alles kwam voorbij. Een de sfeer was nog het mooiste van alles. 

Magische momenten in de modder van Middelburg. 

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!