Hans Meeuwis: Black tie en The Dukes

Hans Meeuwis: Black tie en The Dukes

Wat doen we toch allemaal in deze rugby-loze coronaperiode? In de komende weken wat meer over diverse Dukesleden. We interviewden Hans Meeuwis. Hans is 50 jaar geleden geboren in Den Bosch en heeft een eigen bedrijf in de binnenstad. Daarnaast doet hij veel vrijwilligerswerk voor The Dukes.

Wanneer ben je begonnen met rugby, Hans? “In 1981 ben ik bij The Dukes gaan spelen. Ik was 11 jaar en wilde eens iets anders. Op mijn fiets reed ik langs het rugbyveld en stopte om te kijken naar de mini’s die aan het trainen waren. Robèrt van Lith riep mij erbij en vroeg of ik mee wilde doen. Zo is het allemaal begonnen!”

Op welke positie en in welk team? “Ik was een Prop, letterlijk en figuurlijk! Mijn groeispurt moest nog komen, zullen we maar zeggen. Al snel raakte ik volledig verslaafd aan het rugbyspelletje. Ik heb heel mijn jeugd bij The Dukes doorlopen en jarenlang met veel passie gespeeld. Begonnen als eersterijer, later derde rij, flanker en nummer acht. Uitgekomen voor Klein en Jong Oranje en uitgenodigd om een rugby-stage op Trend College te volgen met Jong Engeland. Mogelijk gemaakt door het Perry van der Kar sportfonds.

Op mijn 20e ben ik gaan studeren. De eerste tijd probeerde ik dat nog te combineren met spelen in het eerste van The Dukes, maar ik woonde in Breukelen en de combinatie met het intensieve studentenleven aldaar, maakte dat ik keuzes moest gaan maken. Wel ben ik toen blijven rugbyen, bij Nyenrode en in het eerste jaar ook nog bij de Nederlandse Studenten.

In 1995 ben ik zelfstandig ondernemer geworden en heb ik mijn zaak, Black tie Gelegenheidskleding geopend. Ik ben toen ook gestopt met rugby. Dat was voor mij een te moeilijke combinatie.”

Wat deed je daarna voor en bij The Dukes? “Natuurlijk ben ik al die jaren wel enorm geïnteresseerd gebleven in “mijn Cluppie” en kwam ik regelmatig een potje rugby kijken. Helaas is op een gegeven moment de Ereklasse van zondag naar zaterdag gegaan, een van mijn drukste verkoopdagen.

Sinds een aantal jaar, ik kon het niet laten, ben ik weer meer betrokken bij de club. In aanloop naar een nieuw clubhuis ben ik twee jaar voorzitter van de stichting voor het nieuwe clubhuis geweest. Ook ben ik op een gegeven moment weer mee gaan trainen en heb ik nog een aantal wedstrijden met de Legends en de Brabarians meegedaan. In 2019 heb ik zitting genomen in de commissie om het Bossche Rugby Weekend te organiseren, wat een groot succes werd. Helaas is dat er dit jaar niet gekomen, maar we gaan zeker voor een herhaling!
Sinds augustus dit jaar ben ik samen met Maikel Weijers trainer van het vierde team. Dit geeft enorm veel voldoening. Jammer dat Corona op dit moment roet in het eten gooit.”

Hoe kom je de coronatijd door? “Nou, in 2020 bestaat mijn zaak Black tie Gelegenheidskleding 25 jaar en wij zijn er trots op een landelijke speler te zijn geworden op het gebied van maatpakken en trouwkostuums. Vorig jaar hebben we hiervoor weer een mooie prijs in de wacht weten te slepen.

Door de coronatijd ervaren wij dat ook onze zaak erg evenementgevoelig is. Trouwerijen worden uitgesteld en minder groots gevierd. Feesten en gala’s in smoking zijn er al helemaal niet. Dat maakt dat je als ondernemer inventief met zijn om te overleven. Zo hebben we de hoek, die we al hadden in onze winkel, gespecialiseerd in Harris Tweed en English outdoor style uitgebreid en er een hele webshop omheen gebouwd: www.harristweed-shop.nl. Gelukkig hebben we hier redelijk succes mee en kunnen we wat van het omzetverlies opvangen, maar lang niet helemaal.

Recent hebben we in samenwerking met The Dukes de clubshop gelanceerd www.dukesclubshop.nl. Door corona heb ik hier heel wat tijd in kunnen stoppen en het is natuurlijk fantastisch om zoiets op te zetten, waar je hart vol van is. Ik merk ook dat er een grote behoefte was naar Dukesspullen. Het is dan ook leuk om dit uit te bouwen en deze shop te laten groeien. De bedoeling is dat hier straks ook de Dukes sportswear te vinden is.”

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!