Gerard Damen: Met Puur Damen op de eerste rij

Gerard Damen:
Met Puur Damen op de eerste rij

Wat doen we toch allemaal in deze rugby-loze Corona periode? In de komende weken wat meer over diverse Dukes leden. Als eerst interviewden we Gerard Damen. Gerard is pas 19 maar een druk baasje. Hij startte een eigen bedrijf, begon een vervolgopleiding en traint gewoon door voor een plek in Dukes 1.

Wanneer ben je begonnen met rugby Gerard? ‘In 2011. Ik woon in de Aa-wijk en op een zaterdag liep ik met mijn moeder naar de stad. We kwamen langs het veld en daar speelde Dukes 1. Ik was gelijk verkocht omdat het zo’n vette sport is met veel fysiek contact en heb direct een proeftraining aangevraagd.
Dit seizoen speel ik in Dukes 2. Op de eerste rij. Dat heb ik altijd gedaan als prop, maar dit seizoen ook als hooker. Het was wel een kort seizoen. Op 11 oktober speelden we onze voorlopig laatste wedstrijd tegen Obelix uit Nijmegen.’

En wat doe jij sinds de lockdown? ‘Ik ben in Coronatijd een  eigen bedrijf begonnen: Puur Damen, ik kan worden ingehuurd als privé chef. Met Puur Damen wil ik mensen een geweldige ervaring geven door bij hen thuis uitgebreid te komen koken. Zeker nu de horeca dicht is, wil ik ‘uit eten gaan’ bij mensen thuis komen brengen.

Vooraf zal ik met de gast het menu bepalen, niets is te gek. Het kunnen drie of zelfs zeven gangen zijn.  Al mijn kennis en ervaring [Gerard heeft gewerkt bij ff Swanjéé, Fabuleux en Guldenberg in Helvoirt, red.]  stop ik in de gerechten. Buiten het eten bied ik ook wat extra service zoals eigen servies, pannen, bestek en eventueel alcoholische dranken (wijn, bier, etc.). Dit kan vanaf twee personen tot zoveel je zelf wilt. Alles is mogelijk.

Dus wil je gezellig met je man of vrouw “uit eten”, of heel de familie uitnodigen voor een diner…het kan allemaal. Ik ben bereikbaar via telefoon +31 624430943 en per e-mail info@puurdamen.nl
Kijk voor meer informatie op mijn website Puur Damen of op Instagram en Facebook bij Puur Damen.’

Ennuh…rugby Gerard? ‘Naast mijn eigen bedrijf werk ik ook nog bij de Guldenberg en doe ik een vervolgopleiding ‘Leiding geven in de keuken’ in Tilburg. Daarnaast train ik ook ook nog in de sportschool, loop regelmatig hard en train op conditie met Joël Lemmink. Nu, tijdens de lockdown, liggen mijn prioriteiten bij mijn opleiding en het opbouwen van mijn eigen bedrijf. Ik mis de groepstrainingen en de wedstrijden. Zodra die weer beginnen hoop ik me fysiek en qua spel zo te ontwikkelen dat ik een kans maak in het eerste team uit te komen.’

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!