Rugbyclub The Dukes is opgericht in ‘s-Hertogenbosch in februari 1974. Reeds na twee seizoenen speelden we met twee teams in de seniorencompetitie en werd met jeugdteams begonnen. In de loop der jaren promoveerde het eerste team naar hogere klassen, resulterend van de promotie- naar de Ereklasse in 2006. Inmiddels zijn alle jeugdteams ruimschoots vertegenwoordigd, zijn er 4 seniorenteams en een damesteam actief binnen de club.

De overweldigende hoeveelheid bekers in onze prijzenkast getuigen van de vele successen door senioren en jeugdteams behaald in de afgelopen 30 jaar. Met als hoogtepunten in het seizoen 2007-2008 de landskampioenschaptitel, de Beker en het Nederlandse kampioenschap 7’s.

De honderden clubschildjes van bezoekende buitenlandse clubs bewijzen onze intensieve buitenlandse contacten.
In 2013 hebben we – na jaren overleg met de gemeente – een nieuw clubhuis in gebruik mogen nemen, passend binnen de omgeving van park en stadswal. Ruime kleedkamers in de kelder en een moderne kantine en keuken op de begane grond zorgen er voor dat we met onze, nog steeds groeiende ledenaantal, een eigentijds “rugbythuis” hebben. Ook het veld heeft in de afgelopen jaren een metamorfose doorgemaakt. Het oude ‘gras’-veld is vervangen door een speciaal voor rugby ontwikkeld kunstgrasveld.

Om de doorgroeimogelijkheden van onze jeugd niet te belemmeren maken we slechts selectief gebruik van het aanbod buitenlandse spelers: een beperkt groepje gemotiveerde en talentvolle buitenlanders vindt binnen de spelersgroep een warm welkom.

Het is de zorg van het bestuur een financieel gezonde, brede, open rugbyclub te behouden waarin voor de selectiespelers het hoogste niveau mogelijk is.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.