COVID-19

Geactualiseerd 30 november 2020

Onderstaand nogmaals de herhaling van ons coronaprotocol:
 1. Bij klachten blijft je thuis en laat je jezelf testen.
 2. Medespelers die, langere tijd, in nauw contact zijn geweest met een besmette speler blijven thuis en laten zich testen.
 3. Huid op huid contact wordt gezien als nauw contact en leidt tot quarantaine.
 4. Bij 1 of 2 besmettingen in een team worden de trainingen 10 dagen coronaproof gegeven, dus op 1,5 meter afstand.
 5. Indien er sprake is van meer dan 2 gelijktijdige besmettingen in een jeugdcategorie staken we de trainingen tijdelijk.
 6. Er is inmiddels afdoende testcapaciteit, negatief geteste spelers kunnen gewoon meetrainen.
 7. Trainers worden sowieso geacht de veilige afstand te respecteren .
Het is echt van groot belang dat je thuisblijft  met klachten, ook als dat zeer milde klachten zijn. Laat je testen, er is afdoende capaciteit. Je aanwezigheid op een training terwijl je de dag erna besmet blijkt te zijn heeft grote consequenties voor je medespelers.
 
Er is overigens apparatuur beschikbaar om de temperatuur van spelers voorafgaand aan de training te meten, maak daar gebruik van.

Geactualiseerd 15 oktober 2020

Vanaf komende woensdagsavond 22.00 uur wordt de amateursport in Nederland voor de tweede keer dit jaar aan banden gelegd. Er gaat een streep door teamsporten voor volwassenen. “Competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen”, aldus Rutte. Hier staan de regels van de regering. Dit betekend dat:

 • Doucheruimten, kleedkamers en de bar gesloten zijn.
 • Er geen competitie- en geen oefenwedstrijden worden gespeeld.
 • Er geen toernooien worden gespeeld.
 • De rugby competitie stil is gelegd. Zowel bij de senioren als bij de jeugd.
 • De senioren na woensdagavond 14 oktober 22:00 uur geen groepstraining meer mogen uitvoeren.
 • De jeugd mag wel groepstrainingen doen (tenzij er sprake is van quarantaine natuurlijk).
 • De rugby introducties op maandagavond 26 en dinsdagavond 27 oktober worden verplaatst.
 • “Sjors sportief” op 26 oktober wordt verplaatst naar 4 januari en 22 februari.

Vooralsnog gelden de maatregelen voor minimaal vier weken. Dat betekent dat op zijn vroegst in het weekend van 14 november weer competitie kan worden gespeeld. Omdat de senioren dan een aantal weken niet getraind hebben zal deze competitie zeker niet direct hervat worden.

Wat deze opschorting betekend voor het vervolg van de competitie 2020 – 2021 is nu nog niet bekend.

Ons bestuur gaat jullie via e-mail en de teammanagers verder informeren.

Geactualiseerd 29 september 2020

Maandag heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekendgemaakt die tegen corona zouden zijn.

Voor ons zijn er twee die direct impact hebben op het reilen en zeilen van de club:

1. De kantine wordt per direct gesloten. De faciliteiten , de douches en de kleedkamers kunnen onder de geldende regels gewoon gebruikt worden. Zonder bandje geen toegang, maximaal 6 personen etc. Lees hier deze regels.

2. RC The Dukes is niet gevestigd op een afgesloten complex maar op openbaar terrein. Daarmee zijn er voor ons geen mogelijkheden om wie dan ook een straatverbod te geven, dat is voorbehouden aan de rechter. We laten aan uw eigen afweging over hoe u omgaat met deze materie maar verwachten wel van u dat u voorkomt dat onze vereniging op enigerlei wijze schade ondervindt van uw afweging.

We hopen dat de periode waarbinnen deze restricties van kracht zijn zo kort mogelijk is.

Het Bestuur.

Geactualiseerd 03 september 2020

We gaan het proberen.
Het goede nieuws is dat we de kleedkamers open gaan stellen op basis van de voorwaarden van de wetgeving. Dat betekent van alles, een maximum aantal personen tegelijk in de douches en kleedkamers, eenrichtingsverkeer, 1,5 meter afstand etc.

We gaan het ook streng monitoren. Houd je aan de regels of de faciliteiten sluiten direct. We gaan niet in de krant komen als coronahaard, we gaan niet sluiten onder bestuursdwang. We gaan niet waarschuwen, we verwachten dat vanaf moment 1 iedereen zich bewust gedraagt en zorgt dat we ons clubhuis op een veilige manier kunnen gebruiken.

Mocht je denken dat de regels niet voor jou gelden, dan loop je het risico dat jou de toegang tot de club voor minimaal 3 maanden wordt ontzegd. Help elkaar de voorwaarden te hanteren.

We balen als bestuur dat we gedwongen worden om de politieagent uit te hangen. Het hoort niet bij ons maar we komen er niet onderuit. Via de bekende kanalen zal de komende dagen gecommuniceerd worden hoe we in de praktijk borgen dat we open kunnen blijven zonder risico.

De horeca blijft voorlopig alleen mogelijk op het zomerterras. Zodra we zeker zijn van de doorgang van het seizoen gaan we investeren in meer ruimte om coronaproof open te gaan met het clubhuis. In de huidige situatie is er maar plaats voor ca. 30 mensen.

Douchen vanaf maandag 24 augustus mogelijk.

Om het douchen te reguleren is de volgende routing en systeem bedacht:
Je loopt het clubhuis in via de hoofdentree. Aan de kapstok hangen 4 x 6 kleuren polsbandjes. Ieder doet een polsbandje om, zonder polsbandje mag je niet naar de kleedkamers. Beneden zoek je de kleedkamer op met dezelfde kleur als het polsbandje. Nadat je gedoucht hebt loop je via de andere kant het clubhuis uit (deur bij bestuurskamer). Je hangt vervolgens het polsbandje terug aan de kapstok bij de hoofdentree voor de volgende die wil douchen.

Per ronde kunnen 24 personen gelijktijdig douchen. Douche niet te lang zodat ieder voldoende gelegenheid krijgt. Alle kleedkamers zijn hiervoor opengesteld en er mag overal gedoucht worden. Wel is het handig dat wanneer de dames hier ook gebruik van maken dat zij in dezelfde kleedkamer kunnen douchen.

Houd rekening met elkaar en zorg dat de kleedkamers open kunnen blijven. We rekenen op jouw medewerking!

Vriendelijke groet,

Bestuur Rugbyclub The Dukes

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!