Mini’s zwoegen in Zuiderpark!

Mini’s zwoegen in Zuiderpark!

Dat de jeugdafdeling van The Dukes de afgelopen jaren flink groeiende is, is algemeen bekend in rugbyland en in Den Bosch en omstreken. Op zaterdag 4 november gaf dat een nieuw hoogtepuntje in de historie van de rugbyclub. Voor het eerst in de geschiedenis (voor zover bekend) speelden er 3 volwaardige mini-teams (U12) van The Dukes tegelijk op het eigen districtstoernooi aan de Limietlaan.

Voor de trainers/coaches betekende dat extra gepuzzel om 3 uitgebalanceerde teams neer te zetten qua veldposities, vermogen en wensen van spelers en coaches. En dat is goed gelukt. Nadat eenieder de uitgebreide taartentafel met Brabantse lekkernijen had bewonderd en leeggekocht, konden de wedstrijden van start op de Zuiderparkvelden.

De 2e jaars Mini’s waren al goed voorbereid in wat ze konden verwachten van de velden in het Zuiderpark, na 2-3 weken vrijwel continue regen op ongemaaid gras. Voor de 1e jaars Mini’s was het toch wel een beetje schrikken, als je gewend bent om op kunstgras of keurig gemaaide sportvelden je wedstrijden af te werken.

Deze schrik was er al snel uit, na de start van de wedstrijden. En dat moest ook wel, de tegenstanders trokken zich ook niet veel aan van de veldcondities en weersomstandigheden. Die knalden er op los. Het resultaat was dat de Mini’s fel van leer moesten trekken en hard knokten voor elke ovale bal. De af en toe aanwezige miezerregen en het kletsnatte veld maakte dat de Mini’s hun off-loads en vangcapaciteiten tot in perfectie moesten organiseren, want de knock-on en balverlies was dreigend. De knock-ons en opeenvolgende scrums kwamen er uiteindelijk toch, en de dames en heren der 1e en 2e rij konden hun scrumcapaciteiten verder perfectioneren. En dat ging steeds beter.
De meer lichtvoetige half-backs en backs merkten dat het Zuiderparkgras niet zo soepel loopt als het eigen kunstgras, en gaven zichzelf een cursus effectief lopen, looplijnen kiezen én kregen gratis een conditietraining.

De omstandigheden zorgden ervoor dat er nog beter moest worden samengewerkt in rucks en mauls, off-loads perfect moesten worden verzorgd om uiteindelijk de welverdiende try’s te kunnen maken. Verdedigend met elkaar als één blok oplopen of juist als 1 massa op één lijn blijven staan om het aanvallend geweld van de tegenstanders het hoofd te bieden. En dat ging gedurende de ochtend beter en beter. Door de tackels op het juiste moment in te zetten, werd menig doorbraak van tegenstander voorkomen.

Ging het ochtendje rugbyen dan perfect? Nog zeker niet. Deze groep Mini’s heeft wel gezamenlijk laten zien dat ze goed op weg zijn daar naartoe. Dat ze steeds meer een hechtere groep worden, waar het van elkaar leren en elkaar waarderen in rugby en het plezier in rugby de rode draad is. Dat ze meer en meer voor elkaar knokken om gezamenlijk het best mogelijke resultaat te halen, en samen als team echt één zijn. Samen op weg om een hecht team / hechte groep te worden, en op weg naar het volwassenenrugby!

Waar een ochtend zwoegen en bikkelen op de Zuiderparkvelden al niet goed voor is!!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!