Benjamins starten seizoen als echte Dukes

Benjamins starten seizoen als échte Dukes

Het wedstrijdseizoen 2023-2024 is voor de Benjamins van The Dukes ook begonnen. Ondanks dat een deel van de spelers en het trainers-gilde op weg naar Lille was voor een prachtig WK-weekend, trokken drie afgetrainde Benjamin teams hun rood-gele shirts aan voor een feestelijke Bondsdag in Roosendaal.

Het is al begin oktober, maar toch scheen de zon volop, lagen de velden er prachtig bij en rook het echt naar rugby. Een heerlijk begin van het weekend en heerlijke condities voor de eerste wedstrijden. De Bossche Benjamins hadden in de aanloop naar dit eerste toernooi extra de tijd genomen om de “rugby basics” goed onder de knie te krijgen. Voor de helft van de selectie waren de laatste weken een aaneenschakeling van spoedcursussen: rucks, tackles, mauls, scrums (zonder push), kicks en nog vele andere rugby termen moesten geleerd worden. Niet alleen om ze goed uit te spreken, maar ook om ze goed uit te voeren.

En daar stonden ze dan. In Roosendaal. Drie teams. Op drie verschillende velden. Drie verschillende tegenstanders. Compleet in de focus. De ref fluit op zijn fluitje, de tegenstanders schoten uit hun startblokken en scoorden zonder dat ook maar één Duke een tackle maakte op alle drie de velden gemakkelijk een try. Zoals we dat bij The Dukes noemen: een echt Bosch’ begin!

Echte Dukes moeten eerst een try tegen krijgen en even wakker worden en dat werden ze ook! Al snel werden door de eerstejaars Benjamins de eerste wedstrijdtackles van hun leven gemaakt, vlogen de tweedejaars de rucks in en vierden ze samen de eerste try’s. Er werd overgespeeld, samengewerkt, opgelopen, gehuild en gelachen. De drie teams rechtten hun rug en liepen met hun borst vooruit van het veld. Trots op zichzelf en trots op elkaar.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!