Benjamins beuken in Breda

Benjamins beuken in Breda

Het is altijd even schakelen voor de eerstejaars Benjamins. Na jaren van tikkertje en lintjes trekken moet je ineens aan de bak op het rugbyveld: tackles, rucks, mauls en scrums. Kortom, veel beuken. Hoe groot en sterk zo’n jonge rugbyer ook is, een wedstrijd is toch weer anders dan op zo’n kussen. En goed getackeld worden van achteren vind eigenlijk niemand leuk.

De nieuwe lichting Benjamins is nu twee maanden onderweg met verse eerstejaars en ervaren rotten die nu als tweedejaars het voortouw moeten nemen. Een nieuwe dynamiek en een nieuw spel. Twee maanden aan elkaar en het nieuwe spel kunnen wennen. En al die trainingen kwamen er dit weekend uit in Breda.

Tijdens het jaarlijkse Brakken Toernooi in de Parel van het Zuiden op de vele velden van de Bredase Rugby Club mochten onze Benjamins hun stijle leercurve van de grafiek af laten knallen. Moeder natuur had de velden fris gesproeid en het gras lag er top bij. De tegenstanders kwamen uit alle windstreken en de jonge refs hadden hun fluitjes opgepoetst. Op drie van de vier velden met Benjamins stonden drie rood-gele teams te popelen.

De wedstrijden begonnen en de Bossche Benjamins schoten uit hun startblokken en als wervelwinden werden tegenstanders omver gebeukt, dubbelgevouwen en opgerold. Ballen werden geript en snoeiharde tackels werden gemaakt. Geen spaan bleef heel van de tegenstanders. Trots keken de ouders en trainers naar het prachtige spel. Alle lof tijdens het spel en het respectvolle poortje na iedere wedstrijd. Aan het einde van het toernooi gingen de Benjamins uiteraard met drie prijzen naar huis. Ongelofelijk! Ieder Dukes team een beker! … net zoals alle andere teams die meededen natuurlijk.

Door: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!