Wennen en er vol voor gaan!

Wennen en er vol voor gaan!

Na een aantal weken in de nieuwe groepssamenstelling getraind te hebben, mochten zaterdag 23 september 2 teams van de Mini’s aantreden voor de wedstrijden op het prachtige veld van Rugbyclub The Vets in Valkenswaard.

De voorbereiding en trainingen in de 1e weken van dit seizoen stonden geheel in het teken aan wennen aan de nieuwe situaties. Wennen aan nieuwe trainers, wennen aan elkaar, etc. Voor de 2e jaars Mini’s dat zij niet meer op sleeptouw genomen worden door oudere Mini’s, zij zijn nu zelf de oudste Mini’s en mogen de 1e jaars Mini’s wegwijs maken en begeleiden in het rugbyspel der Mini’s. De 2e jaars Mini’s die al het geleerde van afgelopen seizoen om mogen zetten in zelf doen zonder voorbeeld.
De 2e jaars Mini’s die tevens in groep 8, het laatste jaar van de lagere school zitten, en moeten wennen aan keuzes van welke middelbare school het gaat worden. En dan nog trainingen moeten overslaan vanwege de groep-8 kampen.

De 1e jaars Mini’s dat er nu meer mag en moet bij het rugbyen, de contested 5-persoons scrum, de line out en de hand off. Dat de hand off niet alleen door je zelf gedaan mag worden, maar ook door de soms grotere, zwaardere en meer ervaren tegenstander. Daarnaast spelen Mini’s al meer in de vaste posities, en daar word je dan ook wel op gewezen door je teamgenoten.

Voor allen weer een stap dichterbij het “echte” rugby.

En voor het echte rugby hebben heel wat Mini’s de afgelopen periode voor een dag of weekend huis en haard verlaten om de grote jongens aan het werk te zien op het WK-Rugby in Frankrijk. Op de “Mini-groepsapp” zijn vele foto’s voorbijgekomen van Mini’s die gebroederlijk / gezusterlijk tussen de fans van onder andere Australië, Georgië, Frankrijk, Nieuw- Zeeland, Engeland, Wales, Chili zaten om te genieten van het grote mannen rugby en de sfeer daar omheen. En ook de komende weken zullen die foto’s nog door blijven komen van Mini’s die zo fanatiek zijn om (weer) een wedstrijd op het WK-Rugby te willen zien in Parijs, Lille, Nice, en Lyon.

Weer terug naar de wedstrijden in Valkenswaard. De 2 teams hebben gezamenlijk een uitstekende prestatie neergezet, Niet alleen qua uitslagen en resultaten, maar nog meer in het grotere geloof in en naar elkaar. Dat met elkaar effectief samenspelen beter is dan proberen alles alleen te doen. Het vertrouwen steeg met de wedstrijd, in zichzelf en in de medespelers.

“Hé, die 1e jaars kan toch wel een rugbybal vangen”, Hé die 2e jaars gooit toch wel naar mij”, “hey die 1e jaars ondersteunt mij toch wel goed in de ruck”, “phoe hee, die 2e jaars tackelt toch wel hard en strak; kan je mij dat ook leren”. Prachtig om te zien dat de 1e rij der scrums al heel knap ingevuld werden door 1e jaars mini’s, met op de 2e rij de 2e jaars. Samen het harde werk opknappen. De backs die samen de open lijn uitspelen ingeregeld door de 1e of 2ejaars scrum half en fly half. Ze leren allemaal snel. Soms geholpen door een stevige tackel, slimme rip off, wegvegen in de ruck of handige hand off van de tegenstander.

Het is even wennen aan elkaar (en het wennen zal soms nog even blijven), ook deze groep van 1ejaars en 2ejaars Mini’s gaat er volledig komen. De goede start is al gemaakt!!
Wie weet wat het dit rugbyseizoen gaat opleveren.

Zaterdag 30 september geen wedstrijden, maar is er een training voor de Mini’s, waarna een groot gedeelte richting Boxtel afdaalt voor het befaamde TBM-weekend.  Zaterdag 7 oktober spelen de Mini’s op de 1e Bondsdag van het seizoen.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!