Sloppy Seconds

De seizoensstart voor Dukes 2 was meteen de een na belangrijkste wedstrijd van het jaar, uit tegen de Oysters.( thuis voorkomen dat ze feest vieren in het clubhuis is nog net effe belangrijker;-)

Gisteren was het de beurt aan het Eerste team en de Espoirs in Leiden om het spits af te bijten maar op zondag wordt er ook gerugbyed en als er iets duidelijk is aan de start van het seizoen , dan is het wel de enorme potentie in de Tweede klasse Zuid. Naast Dukes 2 spelen daar onder anderen RC Aachen, de zeer ambitieuze Hookers Espoirs die zo snel mogelijk naar de Futureklasse willen, het na de voor hen zware Covidperiode weer absolute topteam uit Maastricht, de verrassend sterke Elephants en het slagerijscholierenteam uit Nijmegen, Obelix. En Oysters, die natuurlijk Ereklasse spelen en hopelijk zo snel mogelijk aanhaken met hun jeugdig talent in de Futureklasse. Met coach Dooijenburg op de development wordt er in ieder geval serieus werk van gemaakt.

Vooraf was er genoeg reden voor de Bosschenaren om de uitslag te vrezen, naast een enkele ereklasser die de wedstrijd van gisteren gemist had, stonden er ook wat Argentijnen aan de Oisterwijkse zijde die ingevlogen zijn voor het Eerste team van de Oysters maar die nog getest moesten worden. En eerlijk is eerlijk, de Oysters hadden ook het beste van het spel, maakten een prachtige chipkick met daarop volgende try en kwamen redelijk riant voor te staan. Van paniek aan de Bossche zijde was echter geen sprake , mede dankzij de ervaren Bob Motazed en Pepijn Viguurs die de jonge spelers van Dukes 2 bleven coachen gingen de kopjes niet hangen. Integendeel. Teammanager Rick Baats nam zelf de penaltykicks en omdat de Oysters die met veel plezier en regelmaat bleven weggeven, liepen de Dukes stapje voor stapje in. En dat terwijl de Bossche boys zelf ook behoorlijk slordig waren, vandaar ook de titel van dit stukje natuurlijk,… Ervaren Dukes eerste rijers als Robin Kinnegin en Aaron Guitierrez wisten weliswaar de scrum niet iedere keer te winnen maar maakte wel het overwicht dat Oysters daar hadden onschadelijk. Langzaam maar zeker kreeg Dukes 2 het veldoverwicht en dat resulteerde in nog meer penalty’s die verzilverd werden door Rick Baatsinson. Met als uiteindelijke scoreborduitslag,……..14-15. Een derby waardig en een mooie opsteker voor Dukes 2.

Het spel is op de wagen, we hebben gewonnen, het was nog supergezellig in het clubhuis aan de Scheibaan en op naar de volgende, dat is de Maastrichtse en we hebben op het Bossche rugbyweekend gezien dat die eigenlijk een klasse te laag spelen. Alles speelt thuis volgende week dus u bent van harte welkom!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!