Er is een Duke heengegaan

Er is een Duke heengegaan

Bert is 49 jaar lid geweest van de Dukes en op de foto’s aan de muur in de gang van het clubhuis kun je hem zien in alle fases van zijn clublidmaatschap, van jonge knul tot oude knoest. Zijn eerste nationale kampioenschap behaalde hij bij de junioren in seizoen 76/77.

Wanneer je je na het kijken naar die foto’s omdraait richting de Wall of Fame zie je zijn naam weer want Bert was in de jaren negentig Captain van het eerste team. Bert was Duke én rugbyer in hart en nieren en heeft zo lang hij kon gespeeld. In het tweede, in het derde team dat kampioen werd begin deze eeuw, maar ook als mede-oprichter en sterkhouder van het eerste vierde team. Een team dat altijd een speciaal plekje in zijn hart heeft gehouden en waarvan hij vorige maand op een emotionele maar geweldige avond al zijn afscheid heeft genomen hoewel hij van die avond ook weer een flinke energieboost kreeg.

Daarnaast heeft Bert aan hele generaties training gegeven, werd samen met zijn dochter Aileen het coachingduo dat de junioren in 2009 Nationaal kampioen maakte maar was ook samen met Frank verantwoordelijk voor de hoofdmacht van de Dukes.

Bert, bedankt voor alles wat je voor ons gedaan en betekend hebt.

Namens The Dukes,

Eric van der Zande

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!