Mini’s kampioen van Nederland

Mini’s flikken het in Arnhem, 1e van Nederland!!

Nadat één Mini-team op 1 april aan het shinen was in Utrecht op de Landelijke Minidag (Verdriet en Vreugde voor Mini’s!! – The Dukes rugby), ging op zaterdag 13 mei het andere team naar Arnhem om op de velden van ARC The Pigs hun rugbykunsten aan het grote publiek te tonen. Waar de rugbybond de naam “NK-mini’s” en competitieve wedstrijdjes niet hardop wil zeggen, voelen de mini’s van deze deelnemende teams het wel zo. 1x per jaar wedstrijden spelen tegen de beste afgevaardigden van de andere districten, en de krachten meten. Daarvoor speel je toch ook je wedstrijden elke zaterdagochtend. Enigszins bevreesd door de grote namen van de tegenstanders stapten de Dukes-Mini’s op de velden. Ondanks dat men weet dat ze het afgelopen jaar heel veel hebben geleerd, en veel progressie hebben gemaakt in het rugby, was dit de ultieme graadmeter hoe ze er nu écht voor staan.

Achteraf gezien bleek het helemaal niet nodig, deze (podium)vrees.

Op zaterdag 1 april kon deze dag niet doorgaan vanwege de weers -en veldomstandigheden. Nu was er een stralend zonnetje, een nattig veld door de dauw, ideaal voor de jeugdige Mini’s van de Dukes.

Door de verplaatsing van datum konden RC Groningen en RC ’t Gooi niet afreizen naar Arnhem, en werd het oorspronkelijke wedstrijdschema omgegooid.

De jeugdige helden mochten het in de poulefase aantreden tegen de collegae van: Utrechtse Rugby Club (URC), RC DIOK, Rugby Club Haarlemmermeer Hawks.

In de ochtend begonnen de Mini’s sterk en vol overgave aan hun wedstrijden. Gespannen voor de 1e tegenstander, RC DIOK, begon men aan het toernooi. Vol overgave trok men van leer, was het hard knokken, en werd de tegenstander overrompeld. Een lekkere start van het NK.

Wedstrijd 2 was tegen de jongens van URC Utrecht. Waar het in de 1e wedstrijd van een leien dakje ging, werd het nu erg hard werken. URC had de plaatselijke Utrechtse Dom-toren ontmanteld, en weer opgebouwd als mini-speler in hun team. Met erg hard werken, goed samenwerken en een portie geluk werd ook deze wedstrijd over de streep getrokken. De meiden en jongens van de Mini’s begonnen erin te geloven dat 1e worden in de poule een reële optie was.

In de laatste wedstrijd van de poulefase tegen De Hawks moest het dan gebeuren. Na een enigszins wat moeilijke start trok men ook deze wedstrijd, met een klein beetje de rem erop ivm het vervolg, redelijk eenvoudig over streep. Missie geslaagd, en zouden ze dan toch?

Gelukkig was er daarna 45 minuten rust om bij te tanken, energie in de vorm van boterhammen, fruit, en limonade naar binnen te werken en gewoon even de beentjes, voeten en armen rust te geven. Het was soms wat vechten voor een plekje in de schaduw, maar de mini’s genoten van het rustmoment.

Voor het middagprogramma zagen ze de andere poulewinnaars van de ochtend. In de middag mochten ze aantreden tegen alle andere vertegenwoordigers van de regio Zuid-West en dan juist de Haagse Regio; WRC Te Werve Rugby Den Haag, Wassenaar Warriors International Rugby club en de Haagsche Rugby Club. Oeps, dat was even slikken.

Echter juist in de middag lieten de Dukes-Mini’s zien dat ze nog beter zijn dan dat ze het hele jaar en deze ochtend hebben laten zien. In wisselende samenstellingen speelden ze de 3 wedstrijden van de kampioenspoule, en hoe. Vlijmscherpe tackels werden afgewisseld met slimme duwtjes. In de ruck was men steeds als 1e, en een prachtige steel volgde of de scrum-half gaf de ovale bal perfect aan voor de open lijn. Prachtige side-steps brachten de tegenstanders op het verkeerde been. Vrijwel geen scrum ging verloren. Met vocht in positieve zin voor elkaar, men pepte elkaar op. Men juichte bij een goede offload, een scherpe tackel. Ze bedankten elkaar voor de ondersteuning. Ze zijn één team, en met al hun harde werken en tomeloze inzet betaalde zich dat deze dag volledig en zeer terecht uit.

De tegenstanders, die toch aardig wat meer massa, lengte en gewicht op de been brachten, werden door de wat kleinere Dukes-Mini’s van hun stuk gebracht. Met wat handige hand-offs, slimme rip-offs en prachtige intercepties werden ook al die Haagse Rakkers vol overtuiging aan de kant geschoven. De angstgegners van eerder dit seizoen (HRC en Wassenaar) werden door een grote portie vechtlust, teamgeest en fantastische samenwerking aan de opzijgezet. Met een uiteindelijke try-score van 31 voor en 4 tegen, was het een mooie en bijzondere dag, want:

De Dukes-Mini’s did it; 1e van Nederland!

De complete Mini-groep (45 kinderen) heeft het afgelopen jaar veel progressie laten zien in het rugby. Met daarnaast veel plezier met elkaar en waardering voor elkaar was het een mooi jaar voor de Mini’s, met de successen in Utrecht en Arnhem als resultaat. Namens ouders dan ook heel veel dank aan de trainers, teammanager, en verdere mensen van de organisatie van The Dukes voor dit fantastische seizoen met deze Mini’s!! Jullie hebben de voorwaarden voor plezier, inzet, teamgeest, respect voor elkaar, discipline, goed neergezet voor deze Mini’s!!

De Mini’s maken zich op voor de laatste toernooien in Tilburg, het eigen toernooi in Den Bosch, en het beachen in Hoek van Holland. Zaterdag 10 juni hebben de Mini’s hun eigen seizoen afsluiting, waar men de 2e jaars mini’s uitzwaait richting Cubs. En op zaterdag 17 juni zulle vele, zo niet alle mini’s er zijn bij de seizoen afsluiting van de vereniging.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!