Mini’s doen het voor de laatste maal dit seizoen!!

Mini’s doen het voor de laatste maal dit seizoen!!

De Mini’s van de Dukes hadden op zondag 28 mei hun laatste (veld)toernooi, en wel op het eigen veld aan de Limietlaan. Op deze zonovergoten zondag mochten ze ook nog eens heerlijk op het kunstgras spelen, in plaats van op het Zuiderparkveld.

Veel Dukes-Mini’s hadden zich aangemeld om lekker op het eigen veld te spelen. Genoeg Mini’s om 2 eigen teams ruim te bemensen, en ook nog om Rugbyclub Etten-Leur aan te vullen. Na dat iedereen zich goed had ingesmeerd met zonnebrandfactor 30/50 konden de Mini’s om 09:30 uur van start.

Waar de Dukes-Mini’s zich tijdens de laatste toernooien als een goed gastheer hadden getoond, ging dat deze keer een ietsie-pietsie anders. De vorige toernooien ‘gunde’ men de tegenstanders ook wat try’s, nu gebeurde dat niet zo veel. Het resultaat was dat de Mini’s zich aan het opwarmen waren voor de “battle of the day”; de finale tegen elkaar.

En dat hebben de Mini’s geweten. Deze onderlinge clash was het hoogtepunt van de dag voor hen. 2 uitgebalanceerde Dukes-Miniteams die elkaar een Masterclass Rugby en Samenspel/Samenwerking gaven. Beide teams nog even opgevuld met de Mini’s die Etten-Leur hadden aangevuld, werd het één groot feestje.

De Mini’s lieten elkaar even zien hoe eenieder individueel en ze als team(s) zijn gegroeid dit afgelopen rugbyseizoen. Scherpe tackels, prachtige dummy-passes volgden elkaar in een rap tempo op. Het samenspel in open spel, samenwerking in ruck, steals en mauls was soms oogstrelend. Eigenlijk komen we superlatieven te kort.

Bovenal lieten alle Mini’s hun onverzettelijkheid zien, en het plezier dat ze hebben in het Rugbyspel. Ook als de tegenstander van vandaag hun medespeler van vorige week was en die van morgen weer is. Nadat er bij de prijsuitreiking een andere clash werd uitgevochten wie er het zuiverst: ”Het Dukes-lied” ten gehore kon brengen (duidelijk geen winnaar), was het toernooi en het veldseizoen voor de Mini’s afgelopen.

De Mini’s richten zich nu op het beachrugby in Hoek van Holland en Scheveningen. Zaterdag 10 juni hebben de Mini’s hun eigen seizoensafsluiting. Op zaterdag 17 juni zulle vele mini’s er zijn bij de seizoensafsluiting van de vereniging. Tot dan!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!