Cubs in voorronde NK Sevens

Cubs in voorronde NK Sevens

Op zaterdag 13 mei vertrokken in alle vroegte twee van onze Cubs teams naar de Rotterdamse Rugbyclub. Het hadden er drie kunnen zijn, maar het eerste cubs team had was al geplaatst vanwege het behalen van de finale15s vlak voor de meivakantie. De sfeer zat er goed in bij aankomst, misschien wel deels vanwege het goede weer. De velden waren al goed ingespeeld door de regionale TBMs.

Cubs 2 mocht het spits afbijten en in de wedstrijd tegen het thuisspelende eerste van Rotterdam werd weliswaar een try gemaakt door de onzen, maar het was al snel duidelijk dat er weinig eer te behalen viel en dat in zo’n korte sevens wedstrijd het puntenaantal snel kon oplopen. Een vergelijkebare ervaring deed Cubs 3 op, ditmaal tegen het tweede van de thuisspelende vereniging.

In de tweede wedstrijdronde konden we aantreden tegen “angstgegner”…HRC. Cubs 2 tegen HRC 3 en Cubs 3 tegen HRC 4. Tijd om de kater van enkele weken geleden weg te spoelen. En dat was zeker wat onze heren en dame van Cubs 2 deden. Na 8 tries werd een versnelling teruggeschakeld en werd de wedstrijd op souplesse uitgespeeld. Cubs 3 had net ervoor HRC 4 getroffen en daar was het een spannende pot, waarbij HRC net aan het langste eind trok.

In laatste ronde waren beide Bredase teams een maatje te groot voor de Dukes. Het was voor de meeste spelers de eerste sevens ervaring. Het was hard werken, maar dit athletische broertje van de 15s smaakt naar meer.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!