Benjamins op recordjacht

Benjamins op recordjacht

Dit weekend niet één, niet twee, maar drie toernooien voor de Bossche Benjamins.

Als je aan het einde van het seizoen komt dan ga je op zoek naar records. Waar andere teams op zoek gaan naar bekers, kampioenschappen en overwinningen, zijn de Benjamins van The Dukes aan het kijken of ze zoveel mogelijk ervaring op kunnen doen en zoveel mogelijk toernooien kunnen spelen in één seizoen. Het hele land is al doorkruist, maar toch is er spanning of dit decennia oude record uit de boeken gaat. En dus besloten de Benjamins om dit weekend maar even op zaterdag twee toernooien en op zondag nog één te spelen.

Op zaterdag trokken drie teams naar de “overflow club van HRC, ook wel bekend als Rugby Club Voorburg. Daar werden de degens gekruist met verscheidene pittige teams uit het Westen van Nederland. Zeker door de vele wedstrijden was er maar een beperkte groep beschikbaar en konden de rood-gelen nog wel wat extra spelers gebruiken om echt een vuist te kunnen maken. De meiden van de Benjamins hadden namelijk de jongens in de steek gelaten om met 10 spelers, verderop in Delft, mee te doen aan het eerste Girls Rugby Festival voor Benjamins en Mini’s. Hier werden losse meiden van verschillenden clubs bij elkaar gebracht in diverse teams. Voor de meiden van The Dukes was er uiteraard een volledig rood-geel team beschikbaar en daar bovenop vulden de Bossche meiden ook nog andere teams aan.

Op zondag was het fameuze Moederdag toernooi aan de beurt bij de Oysters in Oisterwijk. Ook hier weer drie teams op de gehavende mat tussen de bossen en vennen. Normaal gesproken een biljardlaken, maar de indrukwekkend vele teams van onze rugby-buren hebben de drie velden flink op hun donder gegeven dit seizoen. De Benjamins kon dit niet deren. Ze speelden hard, snel en fel rugby. Dit was nodig ook, want de top van Nederland kwam hier samen. Naast drie ereplaatsen, waaronder een hardbevochten vierde plek, gingen de jongens en meiden uit de Brabantse hoofdstad met de belangrijkste prijs naar huis: sportiefste team van het toernooi. Hulde!

Of het record verbroken zal worden moeten we nog zien, maar in ieder geval zullen de Benjamins volgende week aantreden in Tilburg voor het Kruikentoernooi.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!