Verdriet en Vreugde voor Mini’s!!

Verdriet en Vreugde voor Mini’s!!

Zaterdag 1 april was de grote dag voor de Dukes-Mini’s, en deze zaterdag was al lang rood omcirkeld in een ieders agenda. De Landelijke Mini Dag zou plaats gaan vinden. In de voorafgaande week lekker getraind en toegewerkt naar deze voor Mini’s leuke en bijzondere dag. Een team mocht naar Arnhem en één team mocht naar Utrecht afreizen. De spanning op de gezichten van de Mini’s nam met de dag toe.

De weergoden waren helaas niet zo goed gestemd, vrijdag 31 maart. Ze besloten de plaatselijke rugbyvelden van URC Utrecht en ARC The Pigs Arnhem met bakken vol water te besproeien. In Arnhem was dat samen met het “gewroet en gewoel” van de kleine plaatselijke Biggetjes tijdens de trainingen van ARC The Pigs dermate erg voor de velden, dat al op vrijdagavond tot groot verdriet van de Dukes-Mini’s die daar naartoe zouden afreizen, de velden werden afgekeurd voor een lekkere pot rugby.

Vanuit Utrecht kwam zaterdagochtend het verlossende woord, dat de Mini-dag daar wel door kon gaan. Of dat echt tot vreugde was voor de Dukes-afvaardiging was nog afwachten, want bij aankomst in het Utrechtse lagen de plassen op het veld vermengd met een lekkere laag modder. De meegereisde ouders vroegen zich al af of de shirts s’avonds beter op 30 graden of juist op 40 graden gewassen moesten worden. De Dukes-Mini’s keken in 1e instantie wat argwanend naar de grasloze modderpoel, genaamd rugbyveld. Echter toen ze dat veld betraden kwam de grote glimlach op ieders gezicht. “This is our Game”.

En dat was het! Wat heeft deze groep dames en heren in de dop een paar geweldige wedstrijden laten zien. Het was zwaar, erg zwaar voor ze. In soms stevige regen, op een modderig veld en soms met een flinke bries was het hard werken met en voor elkaar. En dat gebeurde dan ook. Er werden flink wat tegenstanders getackeld, en weg getrokken dat het een lieve lust was. Men bood elkaar goede ondersteuning in ruck, maul en op de grond. Men duwde elkaar soms letterlijk vooruit richting de try-lijn van de tegenpartij. En dat had het juiste effect. Menig try werd zo gedrukt.

In de verdedigende lijn liep het bijna de gehele tijd naar wens. Wat werden de tegenstanders goed weggedreven uit het eigen trygebied. Soms ook met een gelukje door een ongelukkige knock-on van de tegenstander, maar meestal op eigen tackelkracht. En kwam er dan een tegenstander door de muur heen geworsteld, dan had deze try ook verdiend.

De grootste winst was nog wel dat men zich niet door de omstandigheden het veld uit liet staan. Deze Dukes-Mini’s werden er zelfs blij van, en nieuwe gezichten lieten zich aan het front zien om de rest mee op sleeptouw te nemen qua energie en inzet. Dat beloofd nog wat voor de komende weken. De groep liet zien dat er als één team gespeeld werd, en dat het echt een team is.

Na afloop nog de gebruikelijke kring en yell, en iedere speler kreeg een aandenken aan deze memorabele dag voor de Dukes-Mini’s.

Komende week is het Pasen. Toch reist er een afvaardiging van 1 team op zaterdag 8 april richting Haarlem om lekker te rugbyen. Kick-off 09:00 uur, tot dan!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!