Mini’s ontdekken hun kracht in Haarlem !!

Mini’s ontdekken hun kracht in Haarlem !!

Soms heb je van die dagen dat als je wakker wordt, jezelf nog eens uitrekt, en dan weet; dit is mijn dag! Wat er vandaag ook gebeurt, deze dag kan niet stuk. En dat zal ik aan iedereen laten zien ook.

Kennelijk zijn alle Mini’s die de wedstrijden zouden spelen die dag zo wakker geworden. De kans dat dat met 17 Mini’s tegelijk gebeurt, is waarschijnlijk kleiner dan het winnen van de staatsloterij. Maar het is gebeurd!

Zaterdag 8 april was het ‘stille zaterdag’. Op een tijdstip dat alleen de tjilpende vogels de stilte doorbreken, trok een delegatie van Dukes-Mini’s in een mistige wereld richting het noorden om daar op het Paastoernooi van RFC Haarlem hun wedstrijden te spelen. Hoe noordelijker de karavaan kwam, hoe meer de zon haar best deed om door de nevel heen te breken.

Aangekomen in Haarlem bleek dat al aardig gelukt, en de Dukes-Mini’s waren na hun warming up klaar voor de wedstrijden op het 2e en 3e veld tegen RFC Haarlem, Alkmaarse Rugby Club en Haagsche Rugbyclub.

En die wedstrijden speelden de Mini’s met de grootst mogelijke inzet en vol met passie. Passie om zo goed mogelijk hun best te doen, inzet om hun medespelers te helpen, en passie om goed samen te spelen. En dat betaalde zich uit.

Mooie en scherpe tackels werden geplaatst, een snelle rip off volgde en de offload kwam fantastisch aan bij medespeler. Met daarnaast het krachtige optreden in scrum en ruck, gezamenlijk de maul goed opzetten was het een fantastische ochtend voor de Mini’s. Niet dat het getoonde rugbyspel helemaal vlekkeloos was, maar ging er eens iets niet goed in tackel, grondwerk of off-load, dan ondersteunde en hielp men elkaar. En werkte men alleen nog maar harder en met nog grotere inzet om het de volgende keer beter te laten verlopen. De Mini’s stuwden en motiveerden elkaar tot mooie hoogten. Met altijd het grootst mogelijke respect voor elkaar, tegenstanders en refs.

Het plezier, teamgevoel en kameraadschap wat deze mini’s als grootste kracht met elkaar lieten zien werkte aanstekelijk voor de coaching staf en meegereisde ouders. Ook die stonden de gehele ochtend met een grote glimlach op het gezicht langs het wedstrijdveld.

Het uiteindelijke gevolg was dat de teamcaptain bovenaan de trap improviseerde, en een perfecte bedankspeech voor organisatie, tegenstanders, (uitstekend fluitende) refs en medespelers uit zijn mouw schudde. En, dat er 17 Dukes-Mini’s dansend en springend op een plateautje van 2,5m2 passen, die eindelijk het Dukes-lied ten gehore konden brengen. En dat vol overgave deden.

Komende zaterdag, 15 april, is er weer een TBM-dag thuis aan de Limietlaan en in het Zuiderpark. De gebruikelijke gebakken (zoete) lekkernijen staan weer op de buitentafel klaar voor een ieder. De opbrengst is voor de ‘jeugdpot” van The Dukes. Kick-off van 09:30 uur, tot dan!!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!