Mini’s doorstaan zware Zuiderparkjungle!!

Mini’s doorstaan zware Zuiderparkjungle!!

De Dukes-mini’s mochten zaterdag 15 april jongstleden op de TBM-districtsdag, weer in eigen stad de wedstrijden spelen. Door de grote toeloop van rugbyverenigingen die met hun turven, benjamins en mini’s in Den Bosch wilden spelen, werden de wedstrijden van de mini’s gespeeld op de grasmat in het Zuiderpark.

Het grasveld in het Zuiderpark lag er nogal woest en wild, gelijk een jungle bij. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen weken was er nog geen gelegenheid geweest om het gras te maaien, en een gemiddelde turf kon er daardoor voldoende verstopmogelijkheden tussen vinden bij verstoppertje. Het schijnt dat er enkele turven nog steeds niet gevonden zijn. De regen had de plekken van de beoogde try-gebieden omgetoverd tot moerasachtige zones, waarbij enkele Mini’s verklaarden de Bossche Moerasdraak erin te hebben gezien. De Dukes-mini’s, en de tegenstanders van URC Utrecht, Oisterwijk Oysters en HRC Den Haag zagen er wel de uitdaging in, in deze moeras-jungle te mogen rugbyen. Aanpassen aan de omstandigheden, en er gewoon voor gaan.

En dat deed men ook.

De veldomstandigheden maakten het pittig voor de Dukes-mini’s. Het Zuiderparkveld loopt nu eenmaal niet zo soepel en vlotjes als het eigen kunstgrasveld, en de kuiten en de fysieke conditie werden flink op de proef gesteld.

Bij de scrums hadden de noppen van de schoenen wat minder grip op het grasveld, en de techniek bij de scrum mocht goed aangewend worden. De natheid van de ovale rugbybal zorgde er voor dat de off-loads nog beter moesten dan anders.

De Dukes-mini’s deden dat met verve, en bovenal met heel veel plezier, inzet, goede samenwerking en passie. Waar het in de 1e wedstrijden wellicht een klein beetje wennen was aan de veldomstandigheden, daarna was er geen houden meer aan. De Bossche Moerasdraak heeft door de vele try’s het try-gebied verlaten, en schijnt nu in de Dieze gesignaleerd te zijn. Het gras heeft door het vele voetenwerk zichzelf terug getrokken tot afmetingen waar de ‘green’ van een golfbaan jaloers op is.

Het is al met al weer een mooie rugbyochtend geweest voor deze groep Dukes-mini’s. Hard werken en bikkelen met elkaar, waar leren en ontwikkeling in het rugbyspel en aanpassen aan het veld centraal stond. Na afloop deden de Dukes-mini’s zich te goed aan de heerlijke baksels van de taartentafel.

Komende zaterdag, 22 april, splitsen de Dukes-mini’s zich weer op in 2 teams. 1 team gaat de strijd aan in Eindhoven, en een ander team vertoont de rugbykunsten in Roosendaal. Kick-off 10:00 uur, tot dan!!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!