Cubs strijdend ten onder in finale Nederlands kampioenschap

Cubs strijdend ten onder in finale Nederlands kampioenschap

Vijftien april 2023 stond al vanaf het begin van het seizoen rood omcirkeld in de agenda’s van onze Cubs, hun trainers en ouders. Dat onze Cubs aanspraak konden maken op een finaleplek voor het landskampioenschap was na de eerdere voorronden al duidelijk. Wie de tegenstander zou worden, werd tijdens het seizoen steeds duidelijker: de Haagsche Rugby Club. Samen staken ze met kop en schouders boven de rest van het veld uit dit seizoen en het beloofde dan ook een spannende pot te worden op het nationale rugbycentrum in Amsterdam. Aan het toeval werd niets overgelaten: de laatste trainingen afgestemd op de finale, wedstrijdbeelden van eerdere wedstrijden geanalyseerd, want in een zinderende finale moest het gebeuren: vlammen of vattuuuuh.

Strakke koppies en strak op tijd staan alle spelers klaar bij aankomst in Amsterdam, nog even inspiratie opdoen bij Jong Oranje (met de nodige Dukesspelers!) tegen Jong Wales. Opwarmen, peptalk in de kleedkamer en ready to rock! En rock was het: refs en spelers kwamen onder gejuich en rook van flink wat publiek het veld op. Alleen dat moment al was al goud waard voor de Cubs.

De Dukes komen goed uit de startblokken en al snel wordt een try aan de rechterkant van het veld gemaakt, 5-0. Kort daarop volgt een penalty recht voor de palen er wordt gekozen voor kicken tussen de palen in plaats van gaan voor een try, en dat loont: 8-0. HRC vindt dan toch de draai en voor rust krijgen de Dukes nog een try en een conversie om de oren. Met een nipte voorsprong van 8-7 gaan we de rust in. In de tweede helft stomen de Hagenezen door en bouwen hun voorsprong steeds verder uit. De Dukes gaan tot het gaatje, in de laatste minuut vechten ze zich nog terug naar 27 tegen 31, maar helaas blijft dat de eindstand. Hoewel de tweede plek echt als een teleurstelling voelt na alle inzet en vertrouwen, blijkt de goede sfeer bij terugkomst in Den Bosch goed voor onze Cubs. Helaas moet Dukes 1 ook de meerdere erkennen in weer datzelfde HRC. Een schrale troost, maar gedeelde smart is halve smart en met de nodige ranja, taart en een mooi positief woordje van de voorzitter, maakten zowel HRC 1 als Dukes 1 een poortje waar onze toppers doorheen mochten lopen om een verdiend applaus in ontvangst te nemen.

Wat blijft is een onvergetelijke ervaring, veel geleerde lessen en de ambitie om volgend seizoen een treetje hoger te eindigen.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!