Benjamins met 4 teams naar Etten-Leur op 1 april

Benjamins met 4 teams naar Etten-Leur op 1 april

Zoals ook eerder dit kalender jaar was er ook dit weekend weer een feestelijk georganiseerd jeugd-toernooi bij Rugbyclub Etten-Leur. Beter bekend als REL. Ook dit keer waren er weer vele clubs uit de wijde omtrek aanwezig en de Benjamins van The Dukes hadden een ruime en fitte selectie en reden met 4 teams naar het westen van Brabant.

De dag begon met een grote glimlach op de gezichten van de ouders en trainers-staff van de Benjamins. Als je een toernooi hebt op 1 april dan moet je natuurlijk altijd op je hoede zijn voor wat plagerijtjes en dit jaar was Turven trainer Ronald op het creatieve idee gekomen dat Rugby Nederland, onze nationale bond, had besloten dat door de het wisselgebit in de leeftijd van de Turven en Benjamins er alleen nog maar met transparante bitjes gespeeld mocht worden. Scheidsrechters en coaches moesten te alle tijde de gebitstoestand van de pupillen kunnen bekijken. Gekleurde bitjes konden ingeruild worden bij de ‘bitjes coördinator’. Uiteraard zal iedere lezer van bovenstaande 1 april grap zich natuurlijk verbazen dat hier tientallen ouders intrapten, maar dit verhaal werd natuurlijk onder aanvoering van Benjamin trainer en bitjes-coördinator Dirk en teammanager Linda tot in de laatste details uitgewerkt. Naast het insturen van vele vragen op de vrijdagavond meldden er ook een aantal ouders zich braaf bij de coördinator voor een bitjes wissel. Er werd natuurlijk hard gelachen en groots respect voor de ouders die eerlijk toegaven dat ze vol in deze grap getrapt waren.

Uiteraard mocht uiteindelijk iedereen zijn of haar eigen bitje gebruiken en bleken de Benjamins van The Dukes wel in voor een grapje náást het veld, maar ín het veld was het andere koek. Naast de rucks, tackles en line-breaks werd nu ook veel gewonnen door de Mauls. Deze klassieker uit het rugby is de laatste jaren weer helemaal terug in het (inter)nationale spel en, mits goed uitgevoerd, zorgt voor een bijna gegarandeerde try voor de aanvallende partij. Aan de exacte uitvoering en techniek van de Maul zal de komende weken (lees: jaren) nog hard gewerkt worden, maar dat de Benjamins ontdekt hebben dat er nog een extra ‘wapen’ in de aanvalskist kan is natuurlijk prachtig om te zien.

Tijdens alle wedstrijden was er weer een enorme vooruitgang te zien op individueel en team-niveau. Verdedigend en aanvallend waren er prachtige momenten waarbij trotse ouders een klein hupje maakten langs de zijlijn. Alle inzet werd door de gastclub uit Etten-Leur beloond met een glinsterende medaille en heerlijke broodjes voor alle spelers. Trots en voldaan reden alle Benjamins weer naar huis.

Komende weken staan er nog meer spectaculaire toernooien op de planning voor de Benjamins. Komend weekend het Paas-toernooi in Haarlem en op 15 april eindelijk weer een thuistoernooi aan de Limietlaan (inclusief de return-wedstrijd van Dukes 1 vs Haagsche 1 in de middag). Dat beloven weer mooie weken te worden.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!