Benjamins en publiek genieten in Haarlem

Benjamins en publiek genieten in Haarlem

Op de dag dat Dukes 1 de strijd aan zou gaan tegen het vlaggeschip uit Haarlem in Den Bosch, gingen de Benjamins eerst in de ochtend juist de andere kant op voor het Paastoernooi in Haarlem. Even alvast de “muggen” uit Haarlem laten weten dat de Bosschenaren er klaar voor waren en zich niet schuilhielden in de Moerasdraak.

Om 6:45 gingen de eerste wekkertjes af bij de Benjamins van The Dukes om rond half acht door de dichte mist richting Noord Holland te trekken over Rijksweg 2. Mistig op de weg, over de velden, maar ook nog in de hoofdjes van de jonge spelers. Eenmaal aangekomen bij Rugby Club Haarlem brak de zon door de mist, gingen de jasjes uit en de bitjes in. De jongens en meiden waren Rugby Ready.

Trainers en Benjamins wisten dat dit toernooi extra snelheid verwachtte van de rood-gelen. Niet alleen ren-snelheid, maar ook snelheid om beslissingen te nemen: snel de ruck of maul in als support, snel de bal oppakken voor een verrassende pick-and-go, snel oplopen en de tackle maken en weer snel opstaan voor de volgende actie.

Er stonden nieuwe, bekende en uitdagende tegenstanders op het menu: Amsterdam, Haarlemmermeer, Rotterdam, Alkmaar, Den Haag, Voorburg en natuurlijk de gastheren en dames uit Haarlem. Tussen de leerzame momenten en het vele plezier op het zonnige hoofdveld van Haarlem werd er natuurlijk weer gewonnen, verloren en gelijkgespeeld. Ouders genoten voor de gastvrijheid, goede koffie en warme zonnestralen. De spelers genoten van de cupcakes, samen zijn met hun teamgenoten en de uitdagende wedstrijden. Coaches en trainers van alle bovengenoemde.

En komend weekend is het pas echt feest voor de Bossche Benjamins. Allereerst het eigen TBM (turven, benjamins en mini) toernooi thuis aan de Limietlaan en in het Zuiderpark met 30 jeugdteams, een taartentafel voor de jeugdpot en een tombola voor de jeugd-trip. Aansluitend de feestelijke opmaak, inclusief bijeenkomst van de Club van 100, naar de top wedstrijd tussen Dukes 1 en Den Haag 1.

Het vernieuwde keukenteam van The Dukes en de bar-crew is er klaar voor dus bezoekers worden een hele dag vermaakt met heerlijk rugby, heerlijk eten en heerlijke drankjes tussen 9:00 en 18:00.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!