Magische Mini’s maken memory’s in Breda!!

Magische Mini’s maken memory’s in Breda!!

De afgelopen week stond bij de Mini’s in het teken van kou, regen, natte sneeuw én de voorbereiding op het toernooi in Breda. Voor de Mini’s was het toernooi een opmaat voor het Landelijk Mini Festival (voorheen gekwalificeerd als NK-Mini’s) welke op zaterdag 1 april ergens in den lande plaats gaat vinden.

Waar het op vrijdagavond nog onzeker was of het toernooi vanwege veldomstandigheden door kon gaan, ouders stiekem al gingen denken aan een andere zaterdaginvulling, kwamen zaterdagochtend rond 8 uur dan toch de bevrijdende rooksignalen uit Breda. Het gaat door. Slapende Mini’s alsnog uit bed gesleurd, een whats-app groep die explodeert, en snel rijden richting Breda om de Mini’s lekker te laten spelen. En Breda heeft dat geweten!!

Want eenmaal aangekomen in het zonovergoten Breda begonnen de Mini’s te “shinen”.
De 2 teams ingedeeld en een ieder kon op zijn/haar eigen positie en met de eigen kwaliteiten lekker rugbyen.

En dat was heerlijk om te zien deze ochtend. Het spel wat beide Mini-teams lieten zien was magisch. En vele Mini’s stegen boven zich zelf uit. Mini’s die eerst lekker ‘laid-back’ de wedstrijden speelden, transformeerden zich tot ware en goed geoliede rugbymachines. De normaal rustige spelers werden in een oogopslag de ware leiders van de teams die voorop gingen in tackels, rucks, en hun teamgenoten opzweepten tot nog meer inzet.

Het gevolg was dat beide teams met volle passie en inzet hun wedstrijden gespeeld hebben. Het plezier wat ze lieten zien werkte aanstekelijk op elkaar. Iedereen liet zien dat ze niet onder wilden doen voor hun teamgenoten. Met als resultaat scherpe en technisch goede tackels, scrums waar menig 1e en 2e rij in Nederland jaloers op zou zijn, bescherming van bal en medespeler in de ruck dat stond als een huis en offloads als echte ovale balkunstenaars.

Maar bovenaan stond weer het teamgevoel en kameraadschap de Mini’s deze ochtend lieten zien. Beide teams moedigden elkaar aan, juichten bij een mooie try of strakke offload van het andere team in het open spel, en tussen de wedstrijden door gezamenlijk stoeien en wat nuttigen. En zoals altijd, ook met het nodige respect naar tegenstander.

Al met al een heerlijke ochtend geweest voor deze groep Mini’s, die gezamenlijk en individueel mooie herinneringen hebben gemaakt.

Na afloop ging een groot gedeelte van de Mini’s nog terug naar de Limietlaan, om te kijken naar en te leren van de Ereklassewedstrijd van Dukes 1. Een mooie wedstrijd die helaas overschaduwd werd door de heftige blessure van Dukes 1 aanvoerder Vuga Tagicakibau. Namens alle Mini’s een heel goed herstel toegewenst!!

Komende zaterdag (18 maart) worden de Mini’s weer opgesplitst in 2 teams die op 2 verschillende locaties, Tilburg en Maastricht, hun kunsten gaan vertonen. Kick off 10:00 uur. Tot dan!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!