Benjamins floreren dankzij support

Benjamins floreren dankzij support

Bij een teamsport speel je natuurlijk nooit alleen, maar misschien is dit bij rugby nog wel wat meer aan de orde dan bij andere teamsporten. De grootste rugby-talenten uit Frankrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland kunnen met fantastische snelheid, creativiteit en kracht het verschil maken, maar uiteindelijk is het de steun om hen heen het aller belangrijkste. Regelmatig wordt het belang van de tweede en derde speler in een spelsituatie hoger ingeschat dan die van de eerste persoon die de break maakt. Daarnaast is de support van goede ‘finishers’ (de wisselspelers bij rugby), de staff, de club en eigen familieleden van onschatbare waarde.

Het belang van support speelde ook dit weekend weer een grote rol voor de Benjamins van The Dukes. Waar twee teams richting Tilburg trokken, mochten er twee andere teams afdalen richting Maastricht. Een toernooi in Maastricht bracht wederom een extra druk op de gezinsplanning, benzine-rekening en motivatie van ouders om hun dochters en zonen te kunnen laten genieten van een ochtend vol rugby. Alle steun was nodig om toch twee complete teams in Maastricht te laten starten. Zonder deze steun van het thuisfront kunnen de jonge Bossche talenten niet op de velden laten zien waar ze zo hard voor trainen en waar ze zoveel plezier in hebben.

Ook de trainers-staff gaf wederom alles in de afgelopen week om de Benjamins met weer wat extra skills en zelfvertrouwen de velden op te sturen en dat was ook nodig. Het thema steun en support stond niet alleen tijdens de trainingen, maar ook op het wedstrijdveld in de schijnwerpers dit weekend. Een teamgenoot die getackeld wordt is de bal kwijt als er niemand heel dicht bij is voor het ontvangen van een offload of het opzetten van een ruck of maul. Niemand mag alleen over het veld heen zonder dat er iemand in zijn of haar schaduw is. Er moest altijd support zijn. Zonder support kan je nooit de baas zijn op een rugbyveld en in de ‘breakdowns’. Vol overgave gaven de Benjamins gehoor aan deze opdracht. Tot aan het laatste fluitsignaal van de laatste wedstrijd, door alle vermoeidheid en pijn heen, wisten ze dat dichtbij je teamgenoot zijn het belangrijkste was van het spelen in een rugbyteam. Alle spelers werden bedolven onder complimenten door trainers en coaching staff en ook de meegereisde supporters keken vor trots naar de toekomst van het Nederlandse rugby.

Zonder support van ouders, trainers, coaches, teammanagers, coördinatoren, toernooiorganisatie en vooral teamgenoten maken de Benjamins geen kans. Bij The Dukes zorgen ze dat er altijd support is. In het veld en er naast.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!