Mini’s werken hard in koud Den Haag

Mini’s werken hard in koud Den Haag

Zaterdag 10 december mochten de Mini’s van The Dukes zich opsplitsen. Eén team zou afreizen naar Tilburg, en een ander team naar Den Haag. Helaas werden de wedstrijden in Tilburg last-minute afgelast vanwege de veldomstandigheden. In Den Haag gingen de wedstrijden wel door. In een kleine, grijzige wereld reisde men af richting de Hofstad.

Of de Bossche afvaardiging daar blij mee was, is een tweede. Want het was winters waterkoud, mistig en vochtig in het Haagse. En dat had effect op de jeugdige spelers. Ondanks de thermokleding, handschoenen en extra sweaters + dikke jassen bleef het rillen en kleumen geblazen. Door de koude werden de kleine pijntjes soms een groter pijntje.

Drie wedstrijden gespeeld, tegen 3 verschillende speelstijlen. Op een enigszins glad en nat kunstgrasveld een mooie en leerzame uitdaging. Daarnaast leek het er op dat de tegenstanders, HRC Den Haag, de Wassenaar Warriors, en het Belgische Boifort Rugby Club hun grootste en meest fysieke Mini’s hadden uitgekozen om de wedstrijden tegen The Dukes te spelen.

De Brabantse Mini’s verweerden zich kranig tegen de fysieke overmacht in lengte en gewicht. De scrums werden bijna allemaal door de sterke 1e en 2e (dames)rij met grote overmacht gewonnen qua power en doorzettingsvermogen. Alleen de ovale bal verdween gelijk door toverkracht in de handen van de tegenstander. Met de tackles werkte men goed samen, wat ook wel moest om de grote tegenstanders ten val te brengen. Daar waren verschillende keren 2 of 3 man en vrouw voor nodig. Als men zelf tegengehouden of getackeld werd, kwam er een goed opgezette ruck, en hielp men elkaar. De Mini’s transformeerden zich tot powerlady’s en powermen 2.0, en het lukte om de grote tegenstanders terug te dringen.

Het was de gehele ochtend continu hard werken met elkaar en voor elkaar. Om warm te blijven of te worden, en om de tegenstanders van zichzelf en van de try-lijn af te houden. Dat ging de gedurende de ochtend steeds beter, en er kwamen steeds minder tegenstanders over de try-lijn van The Dukes. De try’s vielen daarna aan de ‘goede’ kant van ons.

Al met al was het een mooie, en op diverse vlakken leerzame, rugbyochtend voor de Mini’s. Met de traditionele kring en yell werd de ochtend warm en hartverwarmend afgesloten.

Als Koning Winter het toelaat, spelen de mini’s op zaterdag 17 december de laatste wedstrijden van 2022. In Valkenswaard, kick-off 10:00 uur.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!