Benjamins (en ouders) trainen op wendbaarheid

Benjamins (en ouders) trainen op wendbaarheid

Deze week stond in het teken van wendbaarheid bij de Benjamins. Niet alleen de fysieke componenten van deze skill, maar ook mentaal werden de Benjamins en hun ouders op de proef gesteld. 

Vol trots maakten we bekend dat we zaterdag jongstleden met 4 teams naar 3 locaties zouden afreizen voor wedstrijden. Den Haag, Tilburg en Nijmegen hadden ons allen uitgenodigd en na twee intensieve trainingen op maandag en woensdag waren de Benjamins er klaar voor. 

En toen kwamen de donderdag, vrijdag en zaterdag. Donderdag: De eerste ziekmeldingen kwamen binnen waardoor de teamindelingen moesten worden aangepast. Benjamins van Team Tilburg moesten toch bijspringen in Team Nijmegen. Vrijdag: Nog meer ziekmeldingen volgden, waardoor de Benjamins genoodzaakt waren om zich terug te trekken uit één van de drie gaststeden. Team Nijmegen werd opgeheven en opgesplitst naar Team Den Haag en Team Tilburg. Zaterdagochtend: niet alleen Hygieia, godin van de gezondheid, had het gemunt op onze Benjamins, maar ook de weergoden deden een duid in het zakje: vorst. Eerst was daar Tilburg waar de kou het veld in haar greep had. Snel schakelde de Benjamins weer en Team Tilburg werd toch weer Team Nijmegen, maar ook daar werd een deken van ijs over het veld uitgerold en Team Nijmegen werd Team Bank en Team Openhaard. Het was bijna niet meer te volgen, maar de uiteindelijke teleurstelling van groot. 

Waar Team Tilburg en Team Nijmegen worstelden met het weer konden de Teams (2) in Den Haag uiteindelijk wel de mat op. De zilte Noordzeelucht zorgden daar voor een heerlijk fris speelveld. De twee overgebleven teams mochten het meteen ook nog eens opnemen tegen lokale en internationale topploegen en speelden niet alleen voor zichzelf, maar ook nog eens voor al hun teamgenoten die thuis moesten blijven door ziekte, blessures of vorst. Dubbel zo hard werd er gewerkt en dubbel zo hard werd er genoten van de warme Haagsche chocolademelk. 

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!