Mini’s zitten niet stil

Mini’s zitten niet stil in herfstvakantie

Mini’s vakantietoernooi in Apeldoorn

Waar de meeste kinderen in de Mini-leeftijd op 22 oktober genoten van het begin van hun herfstvakantie of juist van het laatste weekend van hun herfstvakantie, trokken 20 Mini’s van The Dukes naar Apeldoorn om een ochtend te rugbyen.

Gestreden werd er tegen de plaatselijke Rams, een afvaardiging van URC Utrecht en een team van Voorburgse Rugby Club. Nadat iedereen op het mooie, met bomen omringde sportpark in Apeldoorn was binnengedruppeld, kon men beginnen aan de warming up, en aansluitend de wedstrijden.

De Bossche equipe der Mini’s mocht openen tegen de Apeldoornse Rams. Vanuit de kick-off van de Rams, viel binnen 2 offloads de 1e try van onze mini’s te noteren. Een fantastische start. Daarna ontspon zich een meer evenwichtige wedstrijd waar de onzen continu bovenliggend waren. Goede verdedigende samenwerking zorgde ervoor dat de tegenstander onze try-lijn nooit van dichtbij heeft gezien.

Na een pauze van 10 minuten mochten de Mini’s direct aan de bak tegen URC. Nieuwe samenstelling van het team en voor sommige spelers ook andere veldposities zorgden er voor dat de mini’s even moesten wennen. URC maakte daar gebruik van, en kon ondanks goed verdedigend spel van onze mini’s 2 try’s noteren. Met name “de Domtoren” van URC bleef met zijn lange sterke benen onze mini’s bezighouden. Echter herpakten The Dukes zich erg goed. Er werd geknokt in de rucks, samen goed getackeld, en opeens kwam de snelheid in bewegen en de zuiverheid in passing weer in het team. Het resulteerde uiteindelijk in 4 try’s van de onzen.

De laatste wedstrijd was tegen de ploeg uit Voorburg. Deze ploeg kenden de Mini’s nog van het eerdere toernooi in Breda. Een krachtige tegenstander met veel fysiek in de ploeg. Het werd een mooie wedstrijd waarin veel van de Mini’s gevraagd werd. Kracht geven in de rucks, zorgen dat de bal snel gepakt wordt, aansluiting en support bieden in de lijn en open spel. En verdedigend elkaar ondersteuning bieden. Ook hanteerden de Voorburgse spelers het kicken als spelvariatie. Iets wat de Bossche Mini’s niet veel meemaken. Lang ging dat de mini’s goed af. Bij de rust hadden beide teams een try gemaakt. Ondanks de 8 wissels vloeiden de krachten toch wat weg bij mini’s van The Dukes, en in de laatste 2 minuten moesten ze het hoofd buigen.

Een mooie en leerzame rugbyochtend voor de Mini’s van The Dukes. Elke helft van een wedstrijd spelen in een andere samenstelling en voor sommigen op een andere positie dan ze gewend zijn. Knap gedaan van de dames en heren van de mini’s. Ze hebben zich wederom goed staande gehouden deze wedstrijden, al voelt het voor sommige Mini’s misschien niet zo.

Na de afsluitende gezamenlijke kring toog men naar het clubhuis van de Rams voor een welverdiend broodje knakworst. Daarna ging eenieder naar Brabant of elders om herfstvakantie te vieren!

29 oktober: Brakkentoernooi Breda

Waar Nederland al een beetje in Halloweensferen was, trokken 18 (+1) Mini’s van The Dukes naar Breda voor het jaarlijkse Brakkentoernooi om de vakantieluiheid er weer uit te rugbyen.

Op een gezellig sportpark mochten de Mini’s eerst aantreden tegen de buren uit Tilburg. Een wedstrijd waar het hard werken op het middenterrein was. Veel tackels met rucks als gevolg lieten de mini’s al flink transpireren. Ze lieten zich niet uit het veld slaan en de 1e trys en daarmee punten kwamen binnen.

Direct daarna mocht men in een andere samenstelling aantreden tegen Voorburg. De angstgegner van het eerste toernooi in Breda en die van afgelopen week in Apeldoorn. Ook nu ontspon zich een mooie wedstrijd waar de Mini-Dukes zich van hun beste kant lieten zien.

Hard werken voor elkaar, krachtige ondersteuning in de rucks, en enkele ‘steals’ volgden. Twee minuten voor einde wedstrijd stond er zelfs een kleine voorsprong op het scorebord. Helaas kon die niet vast gehouden worden, maar de eindstand was voldoende om als 1e in de poule te eindigen. Tot groot genoegen van de coaches en de vele meegekomen ouders.

Na een lange tijd wachten – met verorberingen van broodjes, liters water, limonade en kilo’s fruit – mochten de Mini’s aan de bak in de halve finale tegen HRC uit Den Haag.

En opeens leek het of Halloween dit jaar al overdag gevierd werd in Breda. De Mini’s leken overal oplichtende pompoenen, geesten, spoken en rennende skeletten te zien, en doken wat bangig opzij. Alleen bleken het geen spoken te zijn, het waren gewoon de snelle jongens en meiden van HRC. Toen dat besef er eindelijk was bij de Dukes, was het leed al wat geleden. Toch trok men als ware “Ghostbusters” gezamenlijk ten strijde om zelf ook nog try’s te maken. Helaas blies de referee al voor einde wedstrijd.

Wat rest was nog de laatste wedstrijd tegen de strijders van Rotterdam. Waar de coaches het team zelf de opstelling liet maken, pikten de Mini’s dat goed op.

Men werkte weer, men tackelde weer, men ondersteunde elkaar weer en de offload was de eerste helft weer zoals deze zijn moest. De Rotterdamse afvaardiging was snel, krachtig en had een luidruchtige achterban. De Mini’s van The Dukes waren er de eerste 10 minuten niet door geïmponeerd, en trokken hun eigen plan. Wat best goed uitpakte. Verder dan 1 try kwamen we niet, we strandden steeds in het zicht van de haven.

Het was een leerzame ochtend voor de Mini’s van The Dukes. In steeds weer een andere opstelling spelen vergt wat van ze. Van de spelers voor zichzelf, en het vertrouwen hebben in en met elkaar. Dat gaat steeds beter, ze komen er wel.

Zaterdag 5 november gaan er 2 teams van The Dukes-mini’s richting Delft om hun wedstrijden te spelen. Kick off 10:30 uur.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!