Mini’s trotseren de omstandigheden

Mini’s trotseren de omstandigheden

Zaterdag 19 november waren de mini’s gastheer van het Districtstoernooi Zuid, welke aan Limietlaan gespeeld werd. Als een goed gastheer betaamd was er samen met de turven en benjamins gezorgd voor een overvolle Brabantse tafel met zoete en enkele hartige lekkernijen voor de gasten. En gasten waren er volop, heel rugbyend regio Zuid was met hun U8, U10 en U12 uitgelopen om in Den Bosch de wedstrijden te komen spelen.

De mini’s-familie van The Dukes was op vrijwel volle oorlogssterkte aanwezig. 40 mini’s mochten verdeeld worden over maar liefst 3 teams, 2 eigen teams en 1 als clusterteam samen met Breda. Een luxe om zo’n grote rugbyfamilie te hebben.

De wedstrijden van de mini’s kenmerkten zich door heel hard werken en soms ploegen en bikkelen op de velden in het Zuiderpark. Het gras loopt daar nu eenmaal niet zo soepel als het kunstgrasveld waar op getraind wordt. Dat heeft als voordeel dat de mini’s goed aan hun conditie konden werken, en dat er goede offloads moeten zijn om de try’s te kunnen maken. Dat lukte de mini’s heel goed. Vol overtuiging werden er veel try’s gemaakt.

Verdedigend zit het al weken goed bij de mini’s. Er werd volop en scherp getackeld, tegengehouden, in de rucks middels hard werken werden ploeggenoten goed beschermd en tegenstanders weggeveegd. Een enkele keer kwam er zelfs een maul voorbij, waarbij de tegenstanders meters naar achteren werden gezet. Het harde werken was nodig, want het was koud.

De kou zorgde er voor dat 1e en 2e rijers in de picture kwamen deze ochtend. De kou zorgde voor wat moeilijkheden bij het vangen en daarmee een ‘knock onn’. Een knock onn levert de scrum op, en de scrum is het ultimum voor de krachtpatsers der 1e en 2e rij van onze mini’s. Wat scrumden deze mini’s krachtig vandaag. Hard en gecontroleerd duwen en buffelen was het, en de tegenstanders wisten niet wat ze overkwamen. Het leverde mede door het goede voetenwerk veel balwinst op voor The Dukes die de snelle mensen in staat stelden om te scoren. De uiteindelijke resultaten zijn voor de statistieken, de manier waarop deze mini’s-Familie van The Dukes tot deze resultaten gekomen is, is vele malen belangrijker.

De mini’s hebben met elkaar op vele vlakken een topprestatie neergezet. Aanvallend met deze kou goede offloads verzorgen is een kunst, en de mini’s lieten zien dat ze deze kunst steeds beter gaan beheersen. De 1e en 2e rij heeft laten zien dat het met hun power wel goed zit. De snelle mannen hebben getoond dat ze zelfs op het gras van het Zuiderpark niet bij te houden waren. Verdedigend de wil om strak te blijven tackelen. Ondanks de natte en soms modderige kleding. En bovenal lieten ze zien dat ze in welke samenstelling en positie dan ook als team(s) en vol respect en kameraadschap kunnen samenwerken en samenspelen. Ook met de gastspelers uit Breda!

Alle mini’s hebben daarnaast op verschillende punten en manieren weer een brok ervaring opgedaan deze ochtend. En die ervaring kunnen ze volgende week zaterdag weer gebruiken bij de wedstrijden in Eindhoven. Kick off 10:00 uur.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!