Mini’s in Eindhoven

Mini’s in Eindhoven

Zaterdag 26 november zijn de mini’s met 2 teams afgereisd naar Rugby Club Eindhoven voor het jaarlijks “Pietentoernooi”.

Op een enigszins nat veld, niet te koude omstandigheden, konden de liefhebbers van de tackle en grondwerk hun hart ophalen.

Er waren 2 teams ingedeeld die normaal gesproken qua potentieel geheel gelijkwaardig en gelijkgezind zijn, vandaag kwam dat er op verschillende vlakken wel en op andere vlakken niet helemaal uit.

Het ene team kwam tijdens de wedstrijden al snel in de flow. De spelers zweepten elkaar op, en stuwden elkaar op momenten naar grote hoogten met soms heel mooi rugbyspel. Er kwam een lekkere energieboost in het team. Dat uitte zich in scherpe tackles, krachtig vegen in de rucks en grondwerk, en krachtig wegduwen in de scrums. Hard werken voor en met elkaar betaalde zich uit. Men probeerde goed in de open lijn te spelen, met mooie offloads. Het gevolg was lekkere vieze shirts, de wasmachines van de ouders draaien overuren.

Bij het andere team viel het zogenaamde ‘kwartje’ elke keer net de andere kant op. Ondanks het harde werken voor en met elkaar leek de energie net niet te ontbranden, en lukte het net niet om maar in de juiste flow te komen. Men speelde steeds met grote inzet, werklust en passie de wedstrijden, en probeerde elkaar op te zwepen tijdens de wedstrijden. Dat gaf mooie tackles, ook die krachtige rucks en grondwerk, en stevige scrums. Maar op een of andere manier lukte het de tegenstanders soms op miraculeuze wijze er aan te ontsnappen, en werd dit Mini-team niet altijd beloond voor hun harde werken, inzet en passie. Als dit team een klein beetje meer geluk had gehad, was bij hen ook zeker de juiste flow bereikt. Hopelijk geldt dat wel voor de wasmachines van de ouders van dit Mini-team, want deze wasmachines zullen flink hun best moeten doen om de shirts weer goed schoon te krijgen.

Wat alle Mini’s deze zaterdag lieten zien is dat ze samen, met alle Dukes-Mini’s één groot team zijn. Er werd elkaar aangemoedigd, er werd gecoacht naar elkaar, men probeerde elkaar te stimuleren tot grote inzet en werklust. Men troostte elkaar bij een pijntje, of als het even niet liep zoals ze graag wilden. Dat is de grootste winst die de Mini’s hebben laten zien in Eindhoven. Ze zijn niet 2 teams van The Dukes die naast elkaar hun wedstrijden spelen. Ze zijn ondanks de wedstrijden met verschillende afloop, juist één grote “Band of Brothers and Sisters”.

Volgende week geen wedstrijden voor de Mini’s van The Dukes, maar zijn de Mini’s in afwachting of Sinterklaas en de Pieten ook de Limietlaan in Den Bosch aandoen, tijdens de training.

Auteur: Tim Hoogendoorn

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!