Mini’s als één blok op bondsdag in Delft

Mini’s als één blok op bondsdag in Delft

Op zaterdag 5 november reed er op de A2 richting Utrecht, en de wegen verder naar Delft, een grote stoet auto’s met rode inhoud. Een afvaardiging van 9 jeugdteams van The Dukes reed als 1 blok naar Delft toe. Uiteraard waren de mini’s er ook bij met 2 ruim bemande teams.

De teams ingedeeld, en men kon van start. Lekker om weer eens wat andere tegenstanders te ontmoeten, in plaats van de Brabantse onderonsjes van de afgelopen weken.

Met tegenstanders uit Hilversum, Almere, Wassenaar en gastheer Delft konden er weer wat clubs afgevinkt worden voor de fanatieke mini-spelers.

De wedstrijdindeling was wat lastig, want beide teams speelden alle 3 de wedstrijden tegelijk naast elkaar. Uw verslaggever kwam ogen te kort om op beide velden tegelijk de vele try’s, mooie offloads, scherpe tackels, krachtig geveeg in de rucks en snelle breaks te blijven waarnemen.

Wat wel op viel was dat op veld A het Dukesteam met veel kracht als blok in het veld stond. Men tackelde, gaf elkaar veel support in de ruck en de offload naar de snelle wingers kwam goed aan wat resulteerde in een aantal mooie try’s. Maar met name het sterke grondwerk, en de support die men elkaar bleef geven keer op keer, gaf de tegenstanders weinig hoop. Alhoewel de tegenstanders zich in het grondwerk ook van hun beste kant lieten zien. En ok, er kwamen wel eens wat tegenstanders door de laatste linie heen, maar als die er dan door heen kwamen hadden ze dat ook wel verdiend. De verdedigende linie stond namelijk als een blok. En dat was mooi om te zien.

Op veld B leken de wedstrijden wat anders. De mini’s van The Dukes konden zich uitleven met strakke off-loads, en af en toe een “grubber kickje” met try als gevolg. Er was meer aanvallende ruimte. Als de looplijnen soms wat slimmer waren, was het nog indrukwekkende geweest, en minder pijnlijk voor sommige spelers. Verdedigend ging het net als op veld A. Er waren maar weinig tegenstanders met ovale bal in de hand die over de trylijn van The Dukes zijn gekomen. De mini’s konden hun skills met tackelen goed opvijzelen, en dat deden ze dan ook graag. Het blok mini’s van The Dukes stond als een huis, klasse. Uiteraard waren ook nog verbeterpuntjes op te merken, daar gaan ze de komende week met elkaar weer lekker aan werken tijdens de trainingen.

Dat de mini’s van The Dukes geen genoeg kunnen krijgen van rugby, bleek wel dat ze gedurende het toernooi ook nog de mini’s van Hilversum en Bulldogs aanvulden, zodat die ook volwaardige wedstrijden konden spelen. Klasse!!

Gelukkig had RC Delft goed aan de hongerige maagjes van onze mini’s gedacht, en kon men niet genoeg popcorn en suikerspinnen aangesleept krijgen. Gratis nog wel, top!!

Komende zaterdag geen wedstrijden voor de mini’s, maar zaterdag 19 november “shinen” de Mini’s van The Dukes op het eigen veld aan de Limietlaan. Kick off 10:00 uur. Tot dan!!

Auteur: Tim Hoogendoorn

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!