40 Bossche Benjamins naar Delft

40 Bossche Benjamins naar Delft

De enorme groei en verbetering aan skills van de Bossche Benjamins is enorm deze weken. Na de toernooien in Etten-Leur en Breda maakten de Benjamins zich op voor een heuse Bonds-dag in Delft.

En voor zo’n belangrijk toernooi moet je hard trainen en alles uit de kast halen. Er werd vorige week nog extra getraind op tackles, rucks en passing. De Benjamins namen alle nieuwe tips en tricks in zich op als echte leer-sponzen. Het is een genot voor de trainers om deze kids te zien ontwikkelen.

Voor het eerst konden alle Benjamins mee en ook allemaal naar een toernooi op dezelfde plek. Door de populariteit van rugby in Den Bosch moeten de jongste jeugdteams (t/m 12 jaar) zich vaak opsplitsen richting twee toernooien omdat er vaak maar 1 of 2 teams ingeschreven kunnen. Maar dus niet dit weekend in Delft. Van de ruim 55 Benjamins waren er 40 wedstrijd fit, beschikbaar & ready en vormden zij 4 gelijkwaardige teams.

Een heerlijke dag rugby volgde in Delft: Het weer was goed, de tegenstanders hadden er zin in, de grasmat lag er perfect bij, popcorn werd gepopt en suikerspin gedraaid. Alles voor een prachtige dag in Delft. Heerlijk! Dank aan de gastclub voor de organisatie.

Nieuwe benjamins en intro-leden

Na iedere schoolvakantie is er ook een instroom-moment voor nieuwe (proef)jeugdleden. Na de zomervakantie sloten zich 6 nieuwe leden zich aan bij de Benjamins en deze groep is al helemaal opgenomen in het team en rugbyde al lekker mee in Delft. Ze konden zelf niet eens meer herinneren dat ze nog maar 2 maanden geleden met het rugby-virus besmet zijn geraakt.

Ook na de herfstvakantie mochten we weer 4 nieuwe intro-leden verwelkomen bij de Benjamins. Het is fantastisch om te zien hoe ze zich inzetten om de sport en cultuur te leren kennen en ook verbazingwekkend wat de kids al na 3 trainingen kunnen en hoe ze zich thuisvoelen op het veld. Welkom aan deze nieuwe teamgenoten en clubleden!

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!