Turven naar toernooien

Turven naar toernooien

De zomer is voorbij, de bladeren verkleuren. Dat kan maar één ding betekenen. Het rugbyseizoen is begonnen! En wat een begin. Dit weekend mochten onze Turven op twee toernooien aantreden.

Een grote delegatie van Bossche Dukes Kanjers vertrok op zaterdagochtend naar Dordrecht om daar met maar liefst 2 oersterke teams een paar mooie wedstrijden te spelen op het befaamde Dordtsche Schapenkoppen toernooi. Een derde Turven team zette het kompas de andere kant op en vertrokken naar Valkenswaard. Vele van onze tweedejaars Turven hadden zich opgegeven voor dit toernooi, maar we hadden ook enkele eerstejaars bij ons die stonden te popelen om hun eerste minuten te maken.

Alle drie The Dukes team mochten het seizoen aftrappen in de openingswedstrijden. Er werd samengespeeld, verdedigt, tags gepakt en er werden veel trys gescoord. Allemaal heel mooi, maar er was voor de coaches niks mooiers dan die blije gezichtjes van onze Turven te zien. Wat hadden ze dit gemist.

In Dordrecht was een zeer sterke delegatie van de Bredase Rugbyclub aanwezig en ook een clusterteam van Dordrecht en Roosendaal. Wat de uitslag van het toernooi is……..ach. In Valkenswaard speelden onze Turven tegen de gemixte teams uit Maastricht, Boxtel en Tilburg.

Het moge overduidelijk zijn dat onze mooie sport en onze geweldige Turven de grootste winnaars zijn. Volgende week staan weer twee mooie toernooien op het programma, Maastricht en Tilburg kunnen hun borst gaan nat maken.

Auteurs: Ronald Kantelberg en Alexander Willemen

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!