T.B.M. Weekend 2022

T.B.M. Weekend 2022

Dit weekend was het weer zover: de Turven, Benjamins en Mini’s (TBM) van de Dukes maakten zich klaar voor een weekend vol rugby, teambuilding en plezier tijdens het befaamde “TBM-weekend”.

Op zaterdagochtend begonnen de 6 tot 12-jarigen aan hun training in het Zuiderpark. Afwisselend tussen hoosbuien een hete zonnestralen werkten ze strak hun oefeningen af, al droomden sommigen al van een avond vol snoep en een nacht zonder slaap. Na de training volgde de uitreiking van het unieke TBM-weekend-shirt voor de 100 jonge deelnemers met dit keer een prachtig ‘vosje-haasje’ ontwerp gemaakt door onze eigen Turven trainer Skanne. Snel een broodje uit het vuistje en iedereen kon op weg naar de Scouting in Boxtel.

Ouders waren niet welkom op het terrein en dat zorgden voor vele sippe gezichten. Niet bij de kinderen, maar bij de zenuwachtige ouders. Een paar kids namen nog de moeite om afscheid te nemen, maar de meesten renden naar binnen om een mooie slaapplek uit te zoeken, een luchtbed op te blazen (wat kunnen ze toch veel zelf als hun ouders er niet bij zijn) en begonnen met hun snoep-marathon.

Deze dag leek verder wel 48 uur te duren. Er volgden teambuilding, 3 snoep schatkisten, 10 fantastische spellen, ruim 100 porties friet, 100 snacks, een mega groot kampvuur, een bosspel met een tocht (zonder begeleiders!) door een pikdonker bos vol met uilen, honderden marshmallows en een worsteltoernooi dat tot diep in de nacht – of vroege ochtend – duurde.

Geslapen werd er weinig en in de ochtend werd daarom een echt stevig rugby ontbijt geserveerd met ei, heel veel ei, met spek. De, soms ongebruikte, luchtbedjes werden opgerold en daarna werd het bos weer onveilig gemaakt met Levend Stratego. Als echte rugbyers betaamd werd alles netjes achtergelaten en mocht iedereen door het poortje naar huis.

Dank aan de begeleiding vanuit de trainers van de Turven, Benjamins en Mini’s en de complete organisatie door TBM-coördinator Lenneke!

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!