Benjamins naar Tilburg en Maastricht

Benjamins naar Tilburg en Maastricht

Dit weekend splitsten de Benjamins (U10) van The Dukes zich op in twee richtingen. De helft vertrok naar Tilburg om daar de de degens te kruisen met leeftijdgenoten uit Breda, Eindhoven en natuurlijk Tilburg. De andere twee teams daalden af naar Maastricht om daar het duel aan te gaan met de Franstalige Belgen van Coq Mosan, de Duitsers uit Aken en de gastheren en dames van Maastricht.

In Tilburg kwam de Bossche equipe als dé ploeg te verslaan het veld op en vulden ze ook nog eens een cluster team aan voor nog meer spelplezier op het veld aan de Bredaseweg. Er werd veel gescoord, maar ook iedere wedstrijd incasseerden ze een aantal tegentreffers. Weerstand werd opgebouwd richting de komende toernooien, er werd veel geleerd, maar vooral heel erg goed gespeeld en veel gewonnen.

In Maastricht legden met name de Franstaligen een andere spelletje op de mat. Zeer fysiek, veel kicks en een intimiderend eind-poortje maakte het voor de Bossche Benjamins een zware opgave. Waar de Benjamins tegen de Aken en Maastricht het eigen spel wist te spelen met mooie rucks en open spel, werden ze door de Belgen vooral uit hun spel gehaald. Een fantastisch leermoment en wat een ervaring voor de teams uit Brabant en genoeg handvatten om mee aan de slag te gaan tijdens de komende trainingen.

Komend weekend staan er geen wedstrijden op de planning voor de Benjamins, maar op de laatste dag van de herfstvakantie zullen ze met drie teams afreizen naar Breda en Etten-Leur.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!