Het is weer Ruck

U heeft de afgelopen periode vast allerlei mensen in het clubhuis druk in de weer gezien met camera’s, verlichtingsapparatuur en allerlei switchboards en panelen en u vraagt zich af wat al die reuring om het lijf had: we waren aan het oefenen voor het eerste rugbyprogramma in de lage landen.

Volgens ons is er behoefte aan, verdienen de clubs , de spelers en de sport de aandacht, en is het ook nog eens heel erg leuk om te doen.

De opzet is vrij eenvoudig. (Bijna) iedere woensdag maken we een rugbyprogramma over het wel en wee van de Nederlandse rugby in het algemeen, maar vooral over het clubrugby, juist omdat het clubrugby veel te weinig aandacht krijgt terwijl het de basis is van de sport in Nederland. Grassroots zeggen we dan in goed Brabants.

Om teleurstellingen te voorkomen en de verwachtingen te temperen; het wordt geen Dukes TV. We streven er naar op termijn verslag te doen van alle clubs die zelf hun beeldmateriaal ook serieus nemen. We nodigen sleutelfiguren van de clubs dan ook van harte uit om tafelgast te zijn, dus ben je captain of trainer van een mooie club, en heb je een mening of een mooi verhaal? Stuur dan een mail naar redactie@hetisweerruck.nl

Daarmee heeft u meteen de naam van het programma te pakken; Het is weer Ruck. Natuurlijk verwijzen we in eerste instantie naar de ruck, het mooiste stukje rugby, maar in tweede instantie proberen we ons vooral niet al te aanmatigend op te stellen: we zijn hobbyisten, vrijwilligers en studenten en doen dit voor het eerst. De frequentie kan onregelmatig zijn, de lengte van een aflevering kan onregelmatig zijn en ook de kwaliteit kan onregelmatig zijn: door het zelf maar vast zo te noemen hoeft u dat straks niet meer te doen! En we beloven dat we steeds beter worden.

De opzet is vrij eenvoudig. Aan de hand van beeldmateriaal bespreken een aantal wisselende gasten vanuit heel rugbyend Nederland in eerste aanleg de ereklasse van afgelopen week. We zijn daarbij afhankelijk van aangeleverde beelden van andere clubs en van zelf geschoten materiaal.

In het begin van het seizoen zullen de talrijke transfers besproken worden en vragen we aan stakeholders wat ze verwachten van dit seizoen.

De tweede helft van het programma is de vooruitblik op de volgende speelronde. Wie speelt tegen wie, wat verwachten we daarvan en wat zijn de consequenties voor de ranglijst.

Als we straks dit deel onder de knie hebben gaan we hopelijk uitbreiden naar de andere competities, want de ereklasse is dan wel het paradepaardje van het nationale rugby, het is niet de enige plek waar attractief rugby te zien is.

De kans dat we op termijn eindelijk een boeiend rugbyprogramma hebben in Nederland zal mede afhangen van de clubs zelf. Dit is voor hen maar het is ook met hen. We hebben ze keihard nodig voor beeld en geluid maar zeker ook hun expertise als tafelgast.

Overigens zijn er natuurlijk ook veel onderwerpen rondom het rugby die meer dan de moeite waard zijn om te bespreken, het tekort aan Nederlandse topcoaches , het algehele gebrek aan referees, de noodzaak om ons voor te bereiden op de groei van het ledental rondom het komende WK, de onevenredige (financiële) aandacht voor nationale selecties en de gevolgen daarvan voor Bond en clubs. Dat bespreken we aan de tafel, maar ook in interviews met de belangrijkste stakeholders.

Dus heb je als club, speler , trainer of bestuurder nieuws waarvan je denkt dat heel rugbyminnend Nederland dat moet zien en horen, dan weet je vanaf nu de weg: redactie@hetisweerruck.nl

Het is weer Ruck wordt uitgezonden via Youtube, of via www.dukesrugby.nl

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!