Cluster Dukes Dames/RUS wint Octopus Preseason Toernooi

Daar gingen we dan, met 7 meiden naar het Octopus Preseason Toernooi. Ook een beetje ons “eigen” toernooi gezien we clusteren met de dames van Octopus en voorzitter Thijs onze coach is. Balen dat we vanwege vakanties en blessures geen compleet team op de been konden krijgen. Maar dat hield deze 7 dames niet tegen. De motivational speech van Thijs maakte dat we gewoon gingen spelen, in welke vorm dan ook. We waren namelijk niet het enige team dat onvolledig in Uden verscheen.

Breda was aanwezig met 8 dames, een cluster van Aachen en Bonn wist er 9 bij elkaar te krijgen, Eindhoven nam 3 dames mee en zelfs 1 fanatiekeling uit Zwolle was van de partij. Deze 21 dames vormden samen een mooi team en namen het op tegen het cluster Dukes Dames en RUS. Spannend zo’n wedstrijd met meiden die je eigenlijk helemaal niet kent.

4 x 20 minuten, dat was het plan. Toch wel spannend, gelijk een volledige wedstrijd spelen. Gelukkig hadden we genoeg wissels en was het perfect rugby weer. Een wolkje, een briesje en een graad of 22. Perfect! Die 80 minuten waren zo prima uit te houden.

Samen met de dames van RUS wisten de Dukes Dames de show te stelen en de wedstrijd te winnen. Al snel maakte de ene na de andere Dukes Dame harde tackles, gave breaks en natuurlijk hele mooie tries! Ik ben wellicht een beetje partijdig, maar zonder de aanvulling van de Dukes Dames hadden de meiden van RUS deze wedstrijd niet gewonnen hoor *knipoog*.

We hebben onwijs genoten van deze mooie dag en de spelende dames lieten alvast zien hoeveel potentie de Dukes dit seizoen in huis hebben. Aankomende zaterdag spelen we op ons eigen toernooi: Het Bosch Rugby Weekend.

Komen jullie ons aanmoedigen? Kick-off: 10:00. Tot zaterdag!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!