Turven ouder clinic

Turven ouder clinic

Wanneer jouw kind rugbyt bij The Dukes komt er meer bij kijken dan enkel het bieden van een logistieke oplossing voor trainingen en wedstrijden, en zonder de inzet en het enthousiasme van alle familie-leden was het nooit gelukt er zo’n mooi en geslaagd seizoen van te maken.

En wat was het fijn om dit mooie seizoen af te kunnen ronden met een echte seizoensafsluiting! Spelletjes, awards, een speechende voorzitter (en turven-trainers), een flinke barbecue en ouders die erachter komen dat op de club ook bier in jugs wordt verstrekt.
Welkom allemaal bij de Dukes-familie!

Om alle Turven-ouders te laten ervaren wat rugby is en te bedanken voor alle;

  • Gezette wekkers/ opgeofferde zaterdag-ochtenden
  • Haastige maandag-avonden om tijdig op de training te zijn
  • Carpool-snelweg-kilometers naar toernooitjes in heel Nederland
  • Hulp-ouder inzet bij trainingen
  • Bardiensten op zaterdag-ochtend
  • Taarten voor op de (steeds groter wordende) taarten-tafels
  • Vrijwilligerstaken bij onze evenementen

Vonden we het leuk en gepast iets speciaal te organiseren voor alle mama’s en papa’s.

Alle tradities moeten ergens beginnen, en van de ‘ouder-clinic’ kan later worden gezegd dat deze voor de eerste keer is gehouden op een zonnige zondagmorgen in juli 2022.

Om 10 uur stonden 20 ouders klaar om zelf eens in actie te komen op het kunstgras op de Limietlaan!
Na een (niet zo korte) introductie over de normen en waardes, de eeuwige spanning tussen de Voorwaartsen en de Backs en de essentie van het spel hebben we een aantal oefeningen gedaan.

Er zijn tries gedrukt, ballen achterwaarts gegooid, lijntjes en scissors gelopen en hitshields (en diens dragers) murw gebeukt.

Na een drinkpauze hebben de dappere strijders (met rood aangelopen hoofden) rucks schoongeveegd, de tackle-bags alle hoeken van het veld laten zien en een potje touch-rugby gespeeld. Dit laatste zelfs met een paar scrums en een heuse line-out lift!

Zoals altijd was de terechte winnaar; de rugby-sport, de volgende keer als men zijn/ haar kind aanmoedigt of een Six Nations wedstrijd wordt bekeken, dan weet je een beetje hoe het ‘voelt’ om tussen de lijnen te staan.

Ouders van de Turven-lichting seizoen ’21-’22, nogmaals dank voor al jullie betrokkenheid dit jaar. Dit was écht het laatste wapenfeit van de groep in deze samenstelling, we hebben ervan genoten!
De groep kinderen splitst zich tijdelijk even op om veel te leren van de nu nog 1ste jaars Benjamins en om hetgeen geleerd over te brengen op de huidige 2de jaars Guppen.

Nu is het echt tijd voor een aantal rugby-loze weken, om in september weer te mogen starten met een, ongetwijfeld, legendarisch nieuw avontuur!

Auteur: Dirk Kooter
Foto’s: Faye Haynes

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!