Turven bezoeken het Wespennest in Nijmegen

Turven bezoeken het Wespennest

Zoals alle mooie dingen begon ook dit avontuur op een rugbyveld, namelijk tijdens het Moederdag-toernooi in Oisterwijk. Tijdens een (voor de coaches in het veld) ontspannen potje tag-grabbing tussen de Under 8’s van The Wasps uit Nijmegen en The Dukes was genoeg tijd om kennis te maken met elkaar en het over het trainerschap en andere minder interessante zaken te hebben.

Al observerend hebben beide trainers geconstateerd dat mooi en evenwichtig werd gespeeld en tevens opgemerkt dat we, vanwege andere districten, normaal gesproken nooit tegen elkaar spelen.
‘Nou, dan komen we toch eens met een paar (lees; veul) Turven jullie kant op!”.
En omdat deze afspraak op het rugbyveld gemaakt is, dient deze nagekomen te worden.

De reguliere zaterdag training werd ingewisseld voor een retourtje Nijmegen. Onze gastheren- en vrouwen van The Wasps zorgde voor een zeer warm welkom. Eerder die week werd een strak wedstrijdschema doorgestuurd en bleken ook andere naburige clubs uitgenodigd, menig ruim van tevoren georganiseerd toernooi kan hier niet aan tippen!

Eenmaal gearriveerd op het prachtige Sportpark De Biezen werd een mooie plek gevonden om de inmiddels befaamde (of beruchte) ‘Tent of Brothers and Sisters” op te zetten. Dank aan onze clubsponsor Olio Invest, want mooi rood misstaat niet naast een Turven pionnen veld! De zon begon te schijnen, de trainingsjasjes konden uit en onze prachtige nieuwe shirts (dankzij de sponsors) kwamen tevoorschijn.

Er moest heftig geclusterd moest worden, een combinatie team diende on-the-spot te worden samengesteld. 5 Bossche jongens en meiden vormden samen met 4 Wasps en 1 Duuvel gelegenheidsteam F, om het makkelijk te maken omgedoopt naar team Flapdrol.
Ook dit team had sturing nodig d.m.v. een trainer en begeleider, deze ad interimmers werden gerekruteerd binnen het korps van meegereisde ouders. Bedankt aan alle ouders! Na dit getouwtrek konden wij over naar de orde van de dag.

Er werd touwgetrokken en rugby gespeeld!
Ondergetekende kan uit eigen waarneming melden dat alle teams, maar ook zeker gelegenheidsteam F een even onuitwisbare indruk op de netvliezen hebben achtergelaten als onze felrode tent. De nieuwe rekruten werden feilloos meegenomen in het game-plan en kameraadschappen voor het leven zijn geboren.

Nadat de stofwolken waren neergedaald en alle Bossche bezienswaardigheden vakkundig ingeklapt en ingepakt waren, bleef nog één uitdaging over…. Wie kan de meeste broodjes knakworst en bakjes (verse) popcorn op. De winnaar hiervan was zoals altijd: De Rugbysport!

Nijmeegse Wasps, dank jullie wel voor de gastvrijheid en de ontzettend leuke rugby ochtend! Volgende keer bij ons in Den Bosch!

Tijdens het Pinksterweekend aankomende week zijn, onder andere, onze Turven van dichtbij te bewonderen tijdens het Dukes Jeugdtoernooi. Wil je de heroïsche verrichtingen van onze meiden en jongens van dichtbij komen bekijken? Kom dan op zondag naar de Limietlaan!

Auteur: Dirk Kooter

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!