The only way is up!

The only way is up!

Ook deze zaterdagochtend stond weer in het teken van RUGBY!

Voor de gros van onze Turven was een uitermate professioneel en uitgebalanceerd trainingsprogramma opgesteld, bestaande uit een ouderwets potje Knakworsten, gevolgd door Hoepel-oppen en het Bommetje, afgesloten met een klein wedstrijdje en het inmiddels befaamde Worteltrekken. Tegelijkertijd reisden een 10-tal tot op het bot gemotiveerde Turven af naar het jaarlijkse Kruikentoernooi in Tilburg. Hoewel de organisatie er alles aan deed om het jonge grut een gratis appel of banaan aan te bieden, werden er bij aankomst toch eerst de nodige cakejes, muffins en cookies verorberd. Maar toen met de laatste hap van de chocolade taartjes de Turven ook hun bitje in deden, waren ze klaar voor de eerste wedstrijd!

Er werd gestreden voor elke grasspriet, maar helaas resulteerde de eerste pot ‘tag-grabbing’ in een nipte nederlaag met een beslissende try tegen in de laatste seconde. De kleine Dukes waren gewaarschuwd; the only way is up! In de pauze werden er nog wat puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, wat resulteerde in een pot serieus rugby. De Frikandel stond als een huis en bij elke aanval werd de baldrager ondersteund door zijn team. Samen sleepten ze er een welverdiend gelijkspel uit!

Maar hoe gaaf was het om te zien hoe onze Turven zich een keer opmaakten voor de troostfinale. Vergezeld de nodige oh-s en ah-s vanuit het publiek liet ons Team zich van hun beste kant zien. Er werd gepassed, geluisterd naar de ref, ge-tagd en gescored, en een overwinning was het eindresultaat! Als beloning stonden er worstenbroodjes en limonade klaar en werden de schrammen, blauwe plekken en moddervegen op de tengere beentjes nauwkeurig met elkaar vergeleken.

Als kers op de cupcakes gaven de Dutch Pipers en Drums een indrukwerkkende show en eindigde het toernooi met – hoe kan het ook anders – een vaantje en een ijsje!

Auteur: Alexander Willemen

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!