Last forecast of the season

Laatste forecast van het seizoen

Eigenlijk is het niet eens een forecast, de laatste fase van dit seizoen heeft inmiddels bewezen dat alles kan en niet alleen kan maar ook echt gebeurt. Wanneer The Dukes de finale niet halen, is dat op basis van een conversie ergens. Een gemiste kick of juist een weggeven penalty. Anoniem ergens in een wedstrijd waardoor het kwartje net de verkeerde kant op viel of door een naar achteren gegooide voorwaartse bal.

But, it ain’t over until the fat lady sings! En wat er nodig is om de finale te halen is misschien bij elkaar opgeteld vrij vergezocht, maar wel keurig in lijn met de uitslagen van de afgelopen weken.

De stand is nu:

  1. DIOK = 6 gespeeld 19 punten
  2. Haarlem = 6 gespeeld 18 punten
  3. ‘t Gooi = 6 gespeeld 16 punten
  4. Castricum = 6 gespeeld 16 punten
  5. Dukes = 6 gespeeld 15 punten

Wat is er nodig? De tweede plaats.

Dat betekent dat Haarlem en ‘t Gooi moeten verliezen van respectievelijk Cas en Eemland, terwijl Cas zonder bonuspunt van Haarlem wint. Dat levert een finale op tussen DIOK en The Dukes, mits The Dukes met bonuspunt wint. Cas heeft al bewezen om een reuzendoder te zijn dus het is zeker niet onmogelijk. Terwijl Eemland op een goede dag best van ‘t Gooi kan winnen en dat in de eerste fase dus ook al gedaan heeft.

Al deze clubs maken ook dezelfde berekeningen hoor, dus geen van de voornoemde 5 clubs zal met minder dan 100% inzet de strijd aangaan. Enige kansloze op de finale in deze vergelijking is Hilversum maar dat waren ze afgelopen weekend ook en toch wisten ze de gedoodverfde finalist ‘t Gooi een paar slapeloze nachten te bezorgen.

Overigens heeft DIOK ook nog niet gewonnen van HRC hoor, dus er zijn nog veel meer variabelen mogelijk. Theoretisch kan iedereen behalve Hilversum en HRC nog 1e worden.

U weet de weg naar Hilversum vast wel te vinden en u heeft ook goede reden om de mannen aan te gaan moedigen, het kan namelijk een legendarische dag worden waar je echt bij moet zijn. Of omdat het de laatste match van het seizoen is en daar wil je als trouwe Dukessupporter, na een onwaarschijnlijk spannend seizoen, toch echt wel bij zijn.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!