Dukes Turven staan weer te popelen

Dukes Turven staan weer te popelen

In het rugby bestaat niet zoiets als een winterstop, weer of geen weer; er zal getraind worden! Gedachtes aan tactische binnentraining passen niet binnen dit gedachtegoed en kunnen beter ook niet uitgesproken worden.

Toch hebben we een aantal vaste rustperiodes in het jaar. Niet zozeer om de spelertjes te laten herstellen van blessures of bij te laten komen van alle indrukken, maar de periodes van ‘vrije zaterdagen’ en minder haastige maandagavonden zijn met name voor ouders om op vakantie te gaan of eens lekker op zaterdagmorgen de krant te lezen.

Daarnaast hebben de trainers ook de mogelijkheid om ekstersogen, enkels en ego’s te helen, conditietrainingen te doen, droge worst te maken en aan campers te klussen (om maar wat zaken te noemen).

Door een combinatie van een Paasweekend en een mei-vakantie was de rustperiode deze keer niet één, niet twee, maar drie weken… Qua ‘gevoelstijd’ bij de Turven voelt dit als een eeuwigheid. Het is zelfs niet onwaarschijnlijk dat er turven bijzitten waarbij schoenen ineens een beetje knellen of het broekje de laatste keer wat meer bewegingsvrijheid gaf.

Drie weken rust wil trouwens niet zeggen dat onze turven geen impact hebben gemaakt. Er wordt druk ge-mascott’ed bij het Eerste Team, en indrukwekkende ere-hagen gevormd. Op dit moment is er onderzoek gaande naar de causaliteit van de uitmuntende prestaties van Dukes 1 en de aanwezigheid van Dukes Turven, hierover later ongetwijfeld meer. Daarnaast werd onze Tobias als een soort spion afgezonden naar het driedaagse Rugby Haka Kamp in Zaandijk om de laatste defensieve strategieën en aanval manoeuvres onder de knie te krijgen en concurrentie in de gaten te houden. En last but not least; op Moederdag hebben we in Oisterwijk het decennia-oude moederdagtoernooi gespeeld met twee Turven teams. Een dag waarop de weergoden ons zeer best gezind waren met strak blauwe luchten.

De Turven hadden dit keer extra uitgepakt met een fantastische nieuwe Team Tent gesponsord door onze hoofdsponsor Olio Invest, heerlijke moederdag lekkernijen met heerlijke sapjes van Voedjegoed.nu en een motivatie die door het Oisterwijkse dak schoot. In totaal stonden 8 wedstrijden op het programma voor de Turven van The Dukes en wijselijk werden deze verdeeld onder de twee teams. Wat daarna gebeurde was fantastisch: er werd gewonnen, verloren en zelf gelijk gespeeld. Teams uit Wassenaar, Den Haag, Tilburg, Nijmegen en Oisterwijk moesten zich allemaal meten met de Turven uit de Brabantse hoofdstad. Waarschijnlijk door support van de vele moeders was het niveau van de Bossche equipe zo hoog niveau dat alle teams onder de indruk waren. De hoogste trede (of tafel) was dit keer voor de Dukes, maar belangrijker nog: iedereen had geleerd, genoten en gelachen.

Maandagavond staat een training gepland waar we, naast vaste club, maar liefst 13 nieuwe intro’s mogen verwelkomen op en in onze club. Waar je mee omgaat daar wordt je mee besmet, datzelfde geldt ook voor het rugby-virus. Het blijkt wel dat de talloze spreekbeurten en rugby-kinderfeestjes ervoor zorgen dat er steeds meer vriendjes en klasgenootjes ook wel eens willen kijken hoe het nu echt zit met dat lintjes pakken en dat ‘de bal mag je alleen naar achteren gooien’. Dikke pluim voor het enthousiasme van alle turven hiervoor!

We kunnen niet wachten om te zien hoe iedereen uit de ‘lente-stop’ is gekomen!
De trainers zijn er (inmiddels) weer klaar voor.

Auteurs: Naud Becker en Dirk Kooter

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!