Turven trekken richting het westen

Turven trekken richting het westen

TBM Pré Paas Toernooi Rugbyclub Etten-Leur

Vol goede moed vertrok een team Dukes Turven tijdens een flinke hagelbui naar Etten-Leur alwaar het zonnetje scheen maar ook de wind flink blies. Onder leiding van Mariëlle werd warm gelopen, omdat coach Bart zich meteen mocht melden voor het fluiten van een fijn partijtje en zodoende de tegenstanders al goed in de gaten kreeg. De eerste twee wedstrijden werden goed gewonnen en de sfeer en snelheid zaten er zeker in. Ook de halve finale wonnen onze Turven met plezier waardoor de finale om plek 1 en 2 gespeeld werd tegen RC Oemoemenoe. Blije gezichten bij beide teams na een mooie wedstrijd die eindigde in een gelijke stand. De Dukes delegatie in Etten-Leur kon een mooie beker voor de 2e plaats in ontvangst nemen na telling van de punten. Dank aan Rugbyclub Etten-Leur voor de strakke en goede organisatie van dit toernooi en de welverdiende broodjes knakworst na afloop van wederom een fijne dag rugby.

De Dukes Benjamins kwamen ook niet van een koude kermis thuis, zij mochten ook de prijs voor de tweede plaats mee naar huis nemen.

Dukes Turven naar Delft

Voor twee andere Turven teams was weer een ritje richting het Westland dit weekend. Vlakbij de velden van de Rotterdamse Rugby Club was de rit ditmaal naar Delft voor een Turven-only toernooi. Het clubhuis van de Prinsenstad mocht dat niet de modernste zijn, dit werd ruim gecompenseerd met gezelligheid, warmte en gastvrijheid. De laatste buien trokken weg, de velden werden uitgezet en de scheidsrechters geïnstrueerd. De turven van The Dukes draafden het veld op. Helaas kon het goed voorbereidde schema meteen van tafel in de afwezigheid van de twee teams uit Voorburg. Een flinke tegenvaller, maar spelers, coaches en organisatie pakte het snel weer op. De overgebleven 10 teams bonden de lintjes om, keken elkaar diep in de ogen en vlogen over het veld. Beide Dukes teams verloren de eerste wedstrijden nipt op 1 punt. De coaches konden aan de slag. En met resultaat. Bij de tweede wedstrijden kwam de stijgende lijn, die we deze weken al zo vaak gezien hebben, weer te voorschijn. Fantastische try’s werden er gescoord en wedstrijden werden gewonnen. Helaas konden de turven in Delft geen beker mee naar huis nemen, maar de groen-witte medailles waren zeer verdiend en gingen vol trots mee naar huis.

Volgend weekend gaan The Dukes Turven wederom richting het westen: Haarlem.

Auteurs: Henrike de Kat en Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!