Rugby en patat in Haarlem

Rugby en patat in Haarlem

Haarlem is niet een club waar de Turven (onder 8 jaar) van The Dukes regelmatig naar toe gaan, maar voor een Lustrum Paastoernooi komen de jongste wedstrijdgerechtigden uit Den Bosch graag de Moerasdraak uit.

We hebben ondertussen een zonnig Paasweekend achter de rug en ook in Haarlem troffen The Dukes Turven zonovergoten velden, een sfeervol clubhuis en een kraam met verse ‘patat’. Het was duidelijk te merken dat de kids uit Brabant niet allemaal even vaak de rivieren over steken. “Wat is ‘patat’ mama”, vroeg een van de turven aan haar moeder. Vol trots belde ze haar man om door te geven dat de opvoeding precies volgens het ideale scenario aan het verlopen was: rugby en friet. En geen patat.

Nadat de Turven door een doolhof van hekwerken (waarschijnlijk de compensatie drang van de nabijgelegen rokende staalfabrieken) de velden gevonden hadden, werden de schoenen ondergebonden, lintjes vastgeplakt en de bitjes ingedaan. We konden beginnen. Op het menu stonden naast de reeds bekende teams uit Haarlem, Den Haag en Voorburg ook meer exotische namen zoals “Hermes” en “Houtsche RC”. De ouders pakten Google Maps erbij en identificeerde mogelijke clubhuislocaties in Schiedam en een tweede club uit Haarlem. Wie weet zullen we ook deze clubs mogen bezoeken voor een heerlijk potje rugby, een Fristi en/of zakje paprika chips.

De wedstrijden tijdens dit Paastoernooi in Haarlem waren trouwens spannender dan we ooit meegemaakt hebben. Wedstrijden werden met minimale verschillen gewonnen of net verloren. Een van de twee teams uit de Brabantse hoofdstad wist zelfs een vierde plek mee naar huis te nemen. Al snel bleek dat slechts drie bekers beschikbaar waren gesteld door de wedstrijdleiding. De Bossche Turven waren hier uiteraard niet over te spreken, maar werden door hun ouders gecompenseerd met een heerlijk bakje patat… of friet.

De komende weken zullen de Turven even hun jonge spieren rust geven tijdens de vakantieweken en vanaf 9 mei weer hun trainingen hervatten.

Wil je de avonturen van de Turven of een ander (jeugd)team van The Dukes zelf meemaken? Schrijf je dan in op www.dukesrugby.nl en je kan al meedoen vanaf 9 mei.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!